Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 56
 İndirme 16
Turkiye’deki Girisimcilik Kavramina Yonelik Egitim Alaninda Yapilan Lisansustu Tezlerin İcerik Analizi
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı girişimcilik kavramı üzerine Türkiye’de yapılmış lisansüstü tezlerin türüne, yapıldığı yıla ve enstitüye, yöntemine, desenine, veri toplama aracına, çalışma grubuna, çalışma grubunun büyüklüğüne göre analiz edilmesi ve bu alanda nasıl bir eğilim olduğunun ortaya konulmasıdır. Betimsel tarama modeli kullanılan bu araştırmanın çalışma grubunu 2013-2019 yılları arasında Yüksek Öğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi’nin veri tabanında bulunan ve tez adında, özetinde veya dizininde “Girişimcilik” kelimesi olan 118 lisansüstü tez oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen doküman inceleme formu kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre girişimcilik kavramı üzerine yapılan lisansüstü tezlerin en fazla 2019 yılında, eğitim bilimleri enstitüsünde, yüksek lisans tezi türünde (f =96) yapıldığı görülmüştür. Ayrıca incelenen tezlerin çoğunda yöntemin belirtilmediği (f =43), veri toplama aracı olarak çoğunlukla ölçek kullanıldığı (f =60), örneklem olarak genellikle öğretmenlerin tercih edildiği (f =31) ve araştırmaların genellikle 301-1000 arası örneklem büyüklüğü ile gerçekleştirildiği (f =29) sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Content Of Graduate Theses In The Field Of Education Towards The Concept Of Entrepreneurship In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research on the concept of entrepreneurship in Turkey is to analyze according to the type, year and institut, method, pattern, data collection tool, work group, the size of the work group and how the trend in this field is revealed. The study group of this research used in the visual scan model constitutes 118 postgraduate theses, which are located in the database of the National Thesis Center of the Higher Education Council between the years 2013-2019, and the word "Enterprise" in the thesis name, summary or directory. The document review form developed by researchers was used as a data collection tool. According to the findings obtained from the research; the undergraduate theses on the concept of entrepreneurship; most in 2019, in the Institute of Educational Sciences, in the type of master thesis (f = 96) have been found. The study also concluded that the method was not specified (f = 43), that the scale was mostly used as a data collection tool (f = 60), that the teachers were usually preferred as samples (f = 31), and that the research was usually done with a sampling size between 301-1000 (f = 29).

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 16.018
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi