Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 35
 İndirme 15
Sosyal Medyada Gerçekliğin Sosyal İnşası Bağlamında Kristalleşme Modelinin Betimsel Bir Analizi
2020
Dergi:  
İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede ilk olarak çalışmanın kuramsal arka planı olan Peter L. Berger ve Thomas Luckmann’ın “Gerçekliğin Sosyal İnşâsı” yaklaşımı aktarılacaktır. İkinci kısmında sosyal medyada gerçeklik üretimi, kristalleşme modeli çerçevesinde değerlendirilecektir. Çalışma, literatür taraması yöntemiyle teorik bir inceleme yapmaktadır. Bu çalışmanın amacı sosyal medyanın, toplumsal gerçeklik inşasında aktif bir rol oynadığını kristalleşme modeliyle açıklamaktır. Wohn ve Bowe tarafından ortaya atılan bu teorik modele göre bilgi, küçük çekirdeklere benzer. Benzer tutumlar bu çekirdeğe yapışarak nesnel gerçekliklere dönüşebilir. Nitekim sosyal medyada bilginin çoklu kaynaklardan gelmesi, bireyin sosyal ağını kendi ağıyla benzer başka ağlardan oluşturması çekirdeğe yapışan benzer tutumları güçlendirmekte ve öznel gerçekliklere etki etmektedir. Başka bir deyişle kristalleşme modelinde sosyal medya kullanan bireyler, öznel gerçekliklerini yorum, beğen, retweet gibi sosyal medya fonksiyonlarıyla yayarken sembolik hale getirdiklerini ve bu sembolik gerçekliklerin nesnel gerçekliklere kristalize olabileceğini iddia eder. Ulusal literatür tarandığında kristalleşme modeliyle ele alınan bir çalışma bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu teorik analizin sosyal medyada gerçeklik üretimini konu alan gelecek araştırmalara bir çerçeve oluşturması ve katkı sunması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A Visual Analysis Of The Crystallization Model In The Context Of Social Construction Of Reality In Social Media
2020
Yazar:  
Özet:

This article will first translate the "Social Construction of Reality" approach by Peter L. Berger and Thomas Luckmann, the theoretical background of the study. In the second part, reality production in social media will be assessed in the framework of the crystallization model. The study is conducting a theoretical examination with the scan method of literature. The purpose of this study is to explain that social media plays an active role in the construction of social reality with a crystallization model. According to this theoretical model revealed by Wohn and Bowe, information is similar to small nuclei. Similar attitudes can become objective realities by attaching to this core. Indeed, the fact that information in social media comes from multiple sources, the creation of the individual’s social network from other networks similar to its own network strengthens similar attitudes attached to the core and affects the subjective realities. In other words, individuals who use social media in the crystallization model claim that they have made their subjective realities symbolic while spreading their social media functions such as comment, like, retweet, and that these symbolic realities can be crystallized into objective realities. When scanning national literature, there is no study that is addressed with the crystallization model. Therefore, this theoretical analysis aims to create a framework and contribute to future research on reality production on social media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İletişim Kuram ve Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 1.850
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini