Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 57
 İndirme 9
Kültüre Duyarlı Sosyal Hizmet Uygulamalarında Sağır Toplumunu Düşünmek
2020
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sağır toplumu, engellilik perspektifinin karşısında kültürel bir grup olarak ele alınmış ve sağır kültürünün bileşenleri incelenmiştir. Ortak bir dil, kültür, aidiyet duygusu, norm ve değerler sistemine sahip olan sağır dünyasınınönemli parçası, açılımı Children of Deaf Adults olan ve Türkçe’de CODA olarak bilinen sağır ailelerin işiten çocuklarıdır. CODA bireylerin çift kültürlü olmaları ile ilişkili olarak yaşadıkları psikososyal sorunlar vardır. Bu sorunların başında aile içi rol değişimi, erken dönemde ebeveynleşme ve damgalanmaya maruz kalmak gelmektedir. Hem toplumla hem de birey ve ailelerle çalışan sosyal hizmet uzmanları için sağır toplumunu ve kültürel özelliklerini anlamak ancak sağır toplumunu kültürel bir grup olarak ele almakla gerçekleşir. Sağır toplumunönemli üyelerinden biri olan sağır ailelerin çocuklarının psikososyal sorunları için profesyonel yardım mekanizmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda CODA bireyler sosyal hizmet uzmanları için yeni bir müracaatçı grubu olarak değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Thinking About The Right Society In The Social Services Of The Culture
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the dirty society was treated as a cultural group in the face of the disability perspective and the components of the dirty culture were studied. An important part of the dirty world, which has a common language, culture, sense of belonging, norms and values system, is the children of the children of the deaf adults, and the children of the dirty families known as the CODA in Turkish. CODA individuals have psychosocial problems associated with being dual-cultural. At the beginning of these problems, the change in the role in the family comes to be exposed to early parenting and marking. For social services professionals working with both society and individuals and families, the understanding of the dirty society and its cultural characteristics only occurs by treating the dirty society as a cultural group. One of the important members of the right society is the need for a professional aid mechanism for the psychosocial problems of the children of the deaf families. In this context, CODA individuals are considered as a new group of contractors for social services professionals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 734
Atıf : 5.705
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini