Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 65
 İndirme 13
 Sesli Dinleme 1
ULUSLARARASI PAY PİYASALARI ARASINDAKİ GETİRİ VE VOLATİLİTE YAYILIMI: GELİŞMİŞ ÜLKELER VE SEÇİLMİŞ GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ÜZERİNE BİR İNCELEME
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde gelişmiş ülkelerdeki fon yatırımcıları hem portföy çeşitlendirmesi hem de risk yönetimi açısından fonlarını aktaracak düşük korelasyonlu yatırım araçları ve finansal piyasa arayışına girmiştir. Bilginin finansal piyasalar arasındaki hızlı yolculuğu piyasalardaki dalgalanmaların şiddetlenmesine ve böylelikle olası finansal krizlerin daha hızlı bir şekilde diğer ülkelere bulaşmasına sebep olmaktadır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki getiri ve volatilite yayımlarının tespit edilmeye çalışıldığı bu araştırmada 02.01.2006-15.09.2017 dönemleri aralığındaki günlük veriler kullanılmıştır. Kurulan çok değişkenli VAR-EGARCH modeli ortalama denklemi sonuçlarına göre ABD başta olmak üzere İngiltere ve Japonya pay piyasalarından örnekleme dahil edilen tüm gelişmekte olan ülkelere doğru güçlü bir getiri yayılımın olduğu, volatilite yayılımı açısından ise bu ülkeler üzerinde Fransa ve İngiltere’nin daha baskın olduğu tespit edilmiştir. Diğer bir taraftan gelişmiş ülke pay piyasalarında oluşan bir hareketlilikten en çok etkilenen piyasanın Endonezya pay piyasası, en az etkilenen piyasanın ise Güney Afrika pay piyasası olduğu bulgusu elde edilmiştir. Gelişmekte olan ülkeler arasında kurulan çok değişkenli VAR-EGARCH model sonuçlarına göre getiri yayılımı açısından ülkeler arasında çok yönlü öncül/ardıl ilişkilerinin olduğu gözlemlenmiştir. Volatilite yayılımı açısından bakıldığında ise Türkiye dışındaki dört ülkeye ait pay piyasaları arasında dikkate değer bir volatilite etkileşimi görülürken Türkiye’nin diğer ülkelerde oluşan volatilite akımlarından en az etkilenen ülke olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Introduction and volatility between international pay markets: A review of developing countries and selected developing countries
2020
Yazar:  
Özet:

Today, fund investors in developed countries have entered the search for low-related investment tools and financial markets to transfer their funds for both portfolio diversification and risk management. The rapid journey of information between financial markets causes volatilities in the markets to intensify and thus likely financial crises to be more rapidly transmitted to other countries. This study, which attempts to identify returns and volatility publications between developed and developing countries, used daily data between the periods 02.01.2006-15.09.2017. The established multi-variable VAR-EGARCH model, according to the average equation results, has been found to have a strong return spread towards all developing countries including the U.S. mainly UK and Japan’s stock markets, and in terms of volatility spread, France and Britain are more dominant over these countries. On the other hand, a mobility in the developed countries’ stock markets has been found that the most affected market is the Indonesian stock market, while the less affected market is the South African stock market. According to the multi-variable VAR-EGARCH model results established between developing countries, it has been observed that there are multi-faceted advance/distance relations between countries in terms of return spread. In terms of volatility spread, there is a significant volatility interaction between the stock markets of four countries outside of Turkey, while Turkey is a country affected by the volatility flows formed in other countries.

Anahtar Kelimeler:

Return and Volatility Spillover Among International Equity Markets: A Research On Developed Countries and Selected Developing Countries
2020
Yazar:  
Özet:

Today, fund investors in developed countries are looking for low-correlated investment instruments and financial markets that would transfer their funds in terms of portfolio diversification and risk management. The rapid travel of information among financial markets causes exacerbation of fluctuations in the markets, thus causing prospective financial crises to spread other countries more quickly. In the study that attempts to determine the returns and volatility spillover between developed and developing countries, daily data for 02.01.2006-15.09.2017 period is used. According to the results of the multivariate VAR-EGARCH model mean equation, it is found that the UK and Japanese stock markets, especially the US, have a strong return spillover to all developing countries including the sample, while France and the UK are dominant over volatility spillover. On the other hand, the finding that the most affected market is the Indonesian stock market and the least affected market is the South African stock market that`s the most affected one by the mobility of the developed country's stock markets. According to the multivariate VAR-EGARCH model results established among developing countries, it is observed that there are multi-dimensional lead/lag relations among the countries in terms of return spillover. In terms of volatility spillover, there is a remarkable volatility interaction among the stock markets of the four countries excluding Turkey and it is seen that Turkey is the least affected country by the volatility flows in other countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.848
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi