Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 5
Covıd 19 Salgın Döneminde Sınıf Öğretmenlerinin Çevrim İçi Derslerde Karşılaştıkları Zorluklara İlişkin Görüşleri
2023
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid 19 virüsünün hayatımıza girmesi birçok alanda değişikliklere sebep olmuştur. Hastalığın bulaş riskini azaltmak, salgının yayılmasını önlemek için eğitim alanında da bir takım önlemler alınmıştır. Ülkemizde vakaların görülmesi ile okullar uzaktan eğitime geçiş yapmıştır. Pandemi öncesi uzaktan eğitim sürecini deneyimlemeyen öğretmenler bu sürece hazırlıksız yakalanmışlardır. Uzaktan eğitimin uzantısı olarak çevrim içi dersler öğretmen ve öğrencilerin hayatına girmiştir. Bu çalışmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin çevrim içi ders sürecinde yaşadıkları zorluklara ilişkin görüşlerinin incelenmesidir. Nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması yönteminin kullanıldığı çalışmanın katılımcı grubunu Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan bir ilde görev yapan 16 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak toplanmıştır. Toplanan veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre, öğretmenler çoğunlukla öğrencilerin teknolojik araçlara erişiminin olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve elektrik kesintisi, internet hızı gibi alt yapıdan kaynaklı sorunların çevrim içi derslerini etkilediğini dile getirmişlerdir. Velilerin öğrencilere uygun ders ortamı oluşturamadıkları ve çevrim içi ders veriminin düştüğü, öğretmenlerin ölçme ve değerlendirmenin nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmadıkları ulaşılan sonuçlar arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

Covid 19 In The Period Of Salgin, The Teachers Of Sinif Received The Lessons In The Surroundings Of Difficulty
2023
Yazar:  
Özet:

Covid 19 virus has caused changes in many areas of our lives. A series of measures have also been taken in the field of education to reduce the risk of infectious disease, to prevent the spread of the epidemic. In our country, the schools have transitioned to distance education. Teachers who did not experience the process of distance learning before the pandemic were caught unprepared during this process. As an extension of distance learning, online courses have entered the life of teachers and students. The aim of this study is to study the opinions of classmates on the challenges they experience in the online course. The participating group of the study in which the status study method is used from the quality research methods constitutes 16 class teachers who work in a province located in the Eastern Anadolu Region. The data is collected using a semi-configured interview form. The data collected is subject to content analysis. According to the results of the research, teachers have mostly said that students have trouble having access to technological tools and that sub-structure issues such as electricity cuts, internet speed have affected their online classes. It is among the results achieved that teachers cannot create a suitable class environment for students and that the online class performance is down, that teachers are unknown how to measure and evaluate.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.048
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi