Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
A critical discourse analysis of women’s portrayal in news reporting of sexual violence
2018
Dergi:  
Studies in English Language and Education
Yazar:  
Özet:

This study explores and compares the portrayal of women in the news reporting of crimes of sexual violence against women between two newspapers from different cultures, the Jakarta Post and the Guardian. The Jakarta Post is an English quality newspaper published in Indonesia, and the Guardian is a quality broadsheet from Great Britain. To explore the representation of women, this study accounts the portrayal of men as well since the two entities are strongly inter-related. The analytical tool used in this study is naming analysis of social actors, which is a part of critical discourse analysis. This analysis is aimed at probing the representation through the choice of lexical items in representing the main news actors. The findings of the analysis indicate that the choices of the naming categories used by both newspapers are different. The Jakarta Post mostly functionalises both the victims and the perpetrators in terms of their legal status in the criminal cases. This suggests that the broadsheet tends to view them as part of the legal processes instead of as people. The Guardian typically classifies the victims in terms of their age and gender and refers to the perpetrators with their surnames instead of as parts of the criminal cases. The Guardian’s tendency to represent both perpetrators and victims as people instead of parts of legal processes indicates that the paper is attempting to focus the reports more on the crimes themselves rather than the participants involved in the cases.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Studies in English Language and Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 370
Atıf : 338
Studies in English Language and Education