Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 106
 İndirme 36
Müslümanlara Yönelik Medya Algısı: İngiliz Yazılı Basını
2019
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, Ocak 2015-Temmuz 2018 sürecinde İngiliz yazılı basınında Müslümanların nasıl yansıtıldığına dair genel bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu çerçevede, çalışma, İngiliz basınının solunda yer alan The Guardian ve Daily Mirror ile sağında bulunan The Sun ve The Daily Telegraph gazetelerinde yayınlanan Müslümanlara yönelik haberlerin manşetlerinin ve içeriklerinin analiz edildiği sistematik bir prosedür içermektedir. Gazetelerin elektronik formatlarında “İslamofobi”, “İslam karşıtı nefret”, “İslam” ve “Müslüman” anahtar kelimeleri kullanılarak yapılan tarama sonucu elde edilen haberler, sonrasında içerikleri de incelenerek her bir gazete için olumlu ya da olumsuz şeklinde ikili bir ayrıma tabii tutulmaktadır. Bu sayede farklı bakış açılarına sahip gazetelerin Müslümanları nasıl resmettiğini görmek ve aralarında karşılaştırma yapmak mümkün hale gelmektedir.             Çalışmada, İngiliz gazetelerinde Müslümanların bütünüyle ve sürekli olarak olumsuz tasvir edildiğine dair genel kanı değerlendirilmiş ve elde edilen veriler ışığında Müslümanların, sağ eğilimli gazetelerde yer alan haberlerde sol eğilimli gazetelerde yer alan haberlere göre daha olumsuz olarak resmedildiği sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte, bu farklılık her zaman geçerli olmamaktadır. Nitekim Müslümanlara karşı görece daha dengeli ve tarafsız bir dil kullanan sol görüşlü gazeteler de bazen sağ ideolojiye sahip  gazeteler kadar ve hatta daha şiddetli bir şekilde, Müslümanların eleştirildiği ve ötekileştirildiği yayınlar yapabilmektedirler. Bu bulgular günümüz bilimsel literatüründe yer alan İngiliz gazetelerinin Müslümanlara yönelik portrelerini daha nüanslı bir anlayışa kavuşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Muslumanlara Yonelik Medya Algisi: İngiliz Yazili Basini
2019
Yazar:  
Özet:

The study conducted a general assessment of how Muslims were reflected in English written press during January 2015-July 2018. In this context, the study includes a systematic procedure in which the notes and content of Muslim news published in the Sun and The Daily Telegraph, on the left of the British press, and the Daily Mirror on the right, are analyzed. The news obtained in the electronic formats of the newspapers using the keywords "Islamophobia", "anti-Islamic hatred", "Islam" and "Muslim", then the contents are also studied and a double distinction is held in a positive or negative form for each newspapers. This makes it possible to see how newspapers with different perspectives picture Muslims and make comparisons between them.             The study assessed the general blood of Muslims being completely and continuously negative in British newspapers, and in the light of the data obtained, the conclusion was that Muslims were more negative than the news in left-wing newspapers in the news in the right-wing newspapers. However, this difference is not always valid. Indeed, the left-looking newspapers, which use a relatively more balanced and neutral language against Muslims, can sometimes make publications that Muslims are criticized and isolated, as the newspapers with right-looking ideology, and even more violently. These findings make the portraits of British newspapers about Muslims in today’s scientific literature more nuanced.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Trends in Business and Economics

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.251
Atıf : 14.050
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini