Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 117
 İndirme 52
Siyasal İletişimde Yeni Bir Ortam ve İmkân Olarak Sosyal Medya Mitingi: 2019 Yerel Seçimleri Uygulama Örneği
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya araçları, günümüzde toplumsal yaşamın, kamuoyunun ve siyasetin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Siyasal aktörler özellikle seçim kampanyası dönemlerinde seçmen kitlesini bilgilendirmek, eş zamanlı ve çift yönlü iletişim kurmak ve kamuoyu oluşturmak için sosyal medya araçlarını yaygın olarak kullanmaktadır. Sosyal medyanın bu özelliği siyasal iletişim için yeni kullanım olanaklarını da beraberinde getirmiştir. Siyasal kampanya döneminde gerçekleştirilen siyasal iletişimin ilk akla gelen biçimlerinden biri olan geleneksel mitinglerden, mekân bağımsız ve aracılandırılmış iletişim özelliği ile ayrılan sosyal medya mitingleri siyasal kurum ve kişilerin hitap ettiği bireylere anlık ve karşılıklı iletişimle kendi siyasal görüşlerini aktarma, geniş halk kitleleri ile arasındaki engelleri önemli düzeyde kaldırarak yakınlaşma, kamuoyu oluşturma, bireylerin sorularına içtenlikle, net cevaplar verebilme ve hızlı bir örgütlenme ağı kurabilmek için bir ortam ve imkân sunmaktadır. Bu araştırma, sosyal medya mitinglerinin siyasal katılım dolayısıyla siyasal iletişim üzerindeki etkilerini “yeni bir ortam ve imkân olma” sorunsalı üzerinden ortaya koymayı amaçlanmaktadır. Siyasal mitingler konusunda varolan literatür son derece yetersiz olması, sosyal medya mitingleri konusunda ise yayınlanmış çalışmanın olmaması çalışmanın özgün değerini göstermekte bu yönü ile çalışmanın ilgili literatüre önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Araştırma kapsamında 2019 Yerel Seçimlerinde Erzurum Büyükşehir, Kocaeli Derince, Kocaeli Körfez, Kocaeli Büyükşehir, Samsun Atakum, Samsun Büyükşehir, Trabzon Büyükşehir, Yalova Kaytazdere belediye başkan adaylarının katılımı ile Facebook üzerinden organize edilen sosyal medya mitingleri ele alınmıştır. Bu doğrultuda 8 sosyal medya mitingi videosu ve 11 kategoride toplam 3919 yorum incelenmiştir. Elde edilen verilerin çözümlenmesinde içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. İncelenen sosyal medya mitinglerinden ve yapılan analizlerden hareketle sosyal medya mitinglerinin; geleneksel mitinglere göre daha az bir çaba ve maliyetle çok sayıda seçmeni etkilemek için gerekli ortamı sunduğu, aday ile seçmenin yakınlık kurmasına fırsat tanıdığı, farklı görüşten seçmenlerle aynı ortamda bulunma, fikrini özgürce beyan etme ve karşılıklı tartışabilme olanağı sağladığı, adaylara, seçmenlerden gelecek geri bildirimleri değerlendirme ve bunun sonucunda projelerini ve vaatlerini seçim öncesinde geliştirme imkânı sunduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A New Environment In Political Communication and Social Media Meeting As Possible: 2019 Local Elections Example Of Application
2020
Yazar:  
Özet:

Social media tools have become an indispensable element of social life, the public and politics today. Political actors are widely using social media tools, especially during the election campaign periods, to inform the voter’s crowd, to establish simultaneous and bilateral communication and to create the public. This feature of social media has also brought new possibilities of use for political communication. From the traditional meetings, which are one of the first forms of political communication conducted during the political campaign, the social media meetings, which are separated from the spatial independent and mediated communication feature, provide an environment and possibility for the political institutions and individuals to communicate their political opinions with instant and mutual communication, eliminating the barriers between the broad public and the masses to a significant extent, to close up, to create the public, to sincerely answer the questions of individuals, to give clear answers and to establish a fast organizational network. This research aims to reveal the influence of social media meetings on political communication due to political participation through the issue of being a "new environment and a possibility". It is believed that the existing literature on political meetings is extremely insufficient, and the absence of the published work on social media meetings shows the original value of the work and this aspect of the work will make a significant contribution to the relevant literature. In the framework of the research, the 2019 Local Elections addressed the social media meetings organized via Facebook with the participation of Erzurum Metropolitan, Kocaeli Derince, Kocaeli Gulf, Kocaeli Metropolitan, Samsun Atakum, Samsun Metropolitan, Trabzon Metropolitan, Yalova Kaytazdere mayor candidates. In this regard, 8 social media meetings videos and 11 categories have been reviewed in a total of 3919 comments. The method of content analysis was used in the analysis of the data obtained. From the reviewed social media meetings and analyses, the social media meetings have come to the conclusion that they provide the necessary environment to influence a lot of voters with less effort and cost than the traditional meetings, that they give the opportunity to build close proximity with the candidate, that they have the opportunity to be in the same environment with the voters from different opinions, that they have the opportunity to express their opinion freely and to discuss each other, that they have the opportunity to evaluate the future feedback from the candidate and that they have the opportunity to develop their projects and promises before the election.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 894
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini