Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 77
 İndirme 12
Challenges To China-pak Economic Corridor (cpec): The Indian Perspective
2021
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

The China-Pakistan Economic Corridor (CPEC) is an upshot of the enduring relationship between Pakistan and China. It is an umbrella venture proposed under China’s “One Belt, One Road” initiative. CPEC is an exertion for supercharging the China-Pak relationship in order to pressurize India for safeguarding footing in the Arabian Sea capable of empowering Chinese PLAN to project influence across the Indian Ocean. Delhi has been importing most of its requirements of oil from OPEC countries of the Middle East through the Strait of Hormuz. This transportation marine route of oil from countries of the Middle East towards Indian ports is enormously substantial for India. New Delhi seemingly believes that China and Pakistan may block the route of ships carrying Indian oil in case of any conflict. India sees the emergent China-Pak strategic connections and substantial investments by China in Gwadar as a hurdle against its intents to access the CAR’s and Afghanistan for conceivable trading linkages through bypassing Pakistan. This research aims for analyzing Challenges to China-Pakistan Economic Corridor (CPEC) with respect to the Indian perspective and opines that India usually interprets its correlation as to be a zero-sum game vis-a-vis Pakistan. The consideration of IndoPak relationship as to be of a zero-sum strategic equation means that the gain of one’s is the loss of the other. This aggressive approach has created an environment of security dilemma in South Asia.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İlköğretim Online

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.985
Atıf : 19.722
2023 Impact/Etki : 0.025
İlköğretim Online