Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 11
Overcoming New Forms of Digital Divide: Some Remarks on the Need for Media Education
2018
Dergi:  
Italian Sociological Review
Yazar:  
Özet:

Recent studies have proved the emergence of new forms of digital divide, related to users’ socio-economic background, that limit the possibilities of a proper and conscious use of ICTs. In order to overcome digital inequalities, simple skills assessed by the European Computer Driving Licence are not sufficient as the necessary digital competences consist rather of users’ ability to achieve specific offline outcomes and reflect on the deep mechanisms that regulate the organisation of the Internet. The Network Society implies old and new forms of exploited labour and reveals its belonging to a cultural industry where users are consumers and producers (prosumers) at the same time. This ‘third job’ goes far beyond the exchange for the services offered, and the pleasant entertainment hides forms of abuse. Users’ behaviour is a commodity under the guise of information that generates wealth for third parties and may negatively affect the lives of unaware people. This paper uses the ‘clue paradigm’ in order to identify some ‘traces’ of the third-level digital divide both in ‘mass’ adhesion to the most popular social network sites and in the limited use of educational software. The outcomes of a qualitative study conducted in Italy among some students and teachers highlight the need for media education that is not just training to improve technical skills.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Italian Sociological Review

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 369
Atıf : 84
Italian Sociological Review