Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
Poetic-communicational aspects of Rancière's political philosophy based on the concepts of tort, dissent and misidentification
2014
Dergi:  
Intexto
Yazar:  
Özet:

Abstract This article aims at discussing, at first, the articulation of guiding concepts of the political philosophy of Jacques Rancière: dissensus, tort and misidentification. These three notions converge into political action, which emerges when a tort is named and treated in a scene of dissent by subjects who are not seen as belonging to a community, and who, when performing the tort, verify the absence of equality in relation to others and, in this process, constitute themselves as political subjects, walking away from identities and definitions imposed on them to put limits in their participation in common good. These conceptual clarifications will allow us, in the final session of the text, to evidence some communicational and poetic aspects which articulated connections with politics, especially those linked to the scene of dissent, to the tort scenario and to the process of political subjectification that allows the creation and self-perception of actors as interlocutors. Downloads Download data is not yet available. Author Biographies Ângela Cristina Salgueiro Marques, Faculdade Cásper Líbero Professora Adjunta do Departamento de Comunicação Social da Universidade Federal de Minas Gerais. Doutora em Comunicação Social pela UFMG (2007) e mestre em Comunicação Social pela mesma instituição. Realizou pós-doutorado em Comunicação e em Ciências Sociais na cidade de Grenoble (França), onde atuou junto a dois grupos de pesquisa: o Groupe de Recherche sur les Enjeux de la Communication (Institut de Communication et Medias - Université Stendhal) e o Groupe de Recherche en Sciences Sociales sur l'Amérique Latine (MSH-Alpes, Université Pierre Mendes France). Thales Vilela Lelo, Universidade Federal de Minas Gerais Mestrando em Comunicação Social pela Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG) na linha “Processos Comunicativos e Práticas Sociais”. Graduado em Comunicação Social – Jornalismo pela Universidade Federal de Ouro Preto (UFOP). Integrante do Grupo de Pesquisa “Jornalismo, Narrativas e Linguagens” (CNPq). References BLECHMAN, Max; CHARI, Anita; HASAN, Rafeeq. Democracy, dissensus and the aesthetics of class struggle: an exchange with Jacques Rancière. Historical Materialism, Leiden, v. 13, n. 4, p. 285–301, dez. 2005.

Anahtar Kelimeler:

0
2014
Dergi:  
Intexto
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










2018


Intexto

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 791
Intexto