Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 38
Tıp Fakültesi Hastanelerinin Bütçelerinde Hybs ve Erp Etkisi
2017
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Günümüzde tüm hastanelerin sağlık hizmetlerinin kalitesini iyileştirmek ve maliyetleri düşürmek için bilgi teknolojilerine yatırım yapmaları kaçınılmazdır. Hastane bilgi yönetim sistemleri (HBYS); bilgi alışverişinin elektronik ortamda yapılması ve bilgilerin bir enformasyon sistemi ile kayıt altına alınması olarak tanımlanmaktadır. Tıp Fakültesi Hastaneleri (TFH’ler) özel sektör ve diğer tüm sağlık kurumlarından mevzuat ve uygulama anlamında farklılık göstermektedir. Ülkemizdeki diğer sağlık kuruluşlarına göre Tıp Fakültesi Hastanelerinin gider kanallarının daha fazla olduğu görülmektedir. Bu kanalların verimli yönetilmesi için hastane bilgi sistemlerinin yapısal uygunluğu önemli bir rol oynamakta ve hastane bilgi sistemleriyle entegre kurumsal kaynak yönetimi sistemlerinin borçlanmaları azaltacağı öngörülmektedir. Günümüzde TFH’lerde büyük oranlarda gerçekleşen mali kayıpların sebebi Kurumsal Kaynak Planlamasının doğru veya tam yapılmamasına ve Malzeme Kaynak Yönetiminin eksik yapılmasına bağlıdır. Tıp Fakültelerindeki borçlanmaların Hastane Bilgi Sistemleri ile ilişkisinin incelenerek, tespit edilen bulgular ışığında Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP) ile bağdaştırılması ve borçlanmayı minimum düzeye indirecek çözüm önerilerinin sunulması bu çalışmanın temel araştırma konusudur. Türkiye’deki Tıp Fakültesi hastanelerinin genel olarak tercih ettikleri bilgi sistemleri araştırılmış, HBYS geliştiren firmalar ile görüşmeler yapılmıştır. Tıp Fakülteleri Hastanelerinde tercih edilen Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri modülleri arasında karşılaştırmalar yapılırken, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Alım Kılavuzundaki modüller esas alınmıştır. Bu kapsamda Hastane Bilgi Sistemlerinde kullanılan yazılımlarda, kurumsal kaynak planlamasının olmamasından kaynaklanan eksiklikler olduğu ortaya çıkmıştır. TFH’lerin borçlanmalarını en aza indirebilmeleri için kullandıkları HBYS’lerin yapısal eksikliklerinin ortadan kaldırılması adına bir takım çözüm önerileri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.291
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini