Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 173
 İndirme 65
 Sesli Dinleme 2
Sporda Kriz Yöntemi ve Bir Vaka Analizi: Trabzon’da Hakemler Rehin Kaldı
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Günümüzde spor dünyasının en popüler ve kitleleri en fazla peşinden sürükleyen dalı futboldur. Yaş, cinsiyet ya da milliyet farkı olmaksızın yediden yetmişe herkesin sevdiği ve ilgi duyduğu futbol; bugün dünyada 150 milyar Euro’ya ulaşan dev bir ekonomi haline gelmiştir. Fortune Dergisi’nde Türkiye’de futbol ekonomisinin büyüklüğünün 2016 yılı itibarıyla 1 milyar Euro’nun hemen altında olduğu bilgisi yer almaktadır. Hal böyle iken Türk Futbol Liginde dört büyükler arasında Anadolu Temsilcisi olarak anılan Trabzonspor geçmişinden bu güne şampiyonluklar dahil pek çok başarıya imza atmıştır. Ancak Trabzon’da 28 Ekim 2015 yılında Gaziantep ile oynanan süper lig maçının iki iki berabere biten maç sonrasında maçın hakemleri 4 saat boyunca statta mahsur kaldı. Futbol tarihine kriz olarak yansıyan olayda, ancak Cumhurbaşkanın telefonla duruma müdahale etmesinin ardından hakemler polis korumasıyla stattan 4 saat sonra ayrılabildi. Bu çalışmada bu maçın bitiminde ve sonrasında yaşananlar bir kriz olarak ele alınmış ve Trabzonspor’un, Futbol Federasyonu ve ilgili birimlerin krizdeki durumları ortaya konularak; kriz yönetimine ilişkin yapılan uygulamalar medyada yer alan verilerle değerlendirilerek krize ilişkin çözüm önerilerinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini