Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 8
A RESEARCH ON THE EXAMINATION OF ONLINE SHOPPING PERCEPTIONS OF THE Z GENERATION WITHIN THE SCOPE OF DIGITAL MARKETING
2021
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzün dijitalleşen dünyasında işletmelerin interneti ve sosyal medyayı interneti ve sosyal medyayı hem yeni müşteriler kazanmak hem de daha fazla satış yapmak için kullanma eğiliminde olduğu görülmektedir. Bu durum dijital pazarlama kavramını ortaya çıkarmıştır. Bu pazarlama türü, dijitalleşmenin getirdiği yeni yöntemler, anlayış ve müşteri deneyimlerini geleneksel pazarlama ilkeleriyle birleştiriyor. Dijital pazarlama, zamandan tasarruf ve uygun fiyat gibi avantajlarının yanı sıra tüketicilerin aradıkları ürünlere kolayca ulaşma ve karşılaştırma imkanı ile tercih edilen bir alışveriş türüdür. Dijital araçları ve platformları yaygın olarak kullandığı ve bu dijital ortamlarda çokça vakit geçirdiği bilinen Z kuşağı için dijital pazarlamanın oldukça önemli olduğu değerlendirilmektedir. Bu çalışma, Z kuşağının dijital pazarlama ve online alışverişe yönelik algılarını ve satın alma davranışlarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Bu kapsamda katılımcıların dijital pazarlama ve online alışverişe yönelik algıları ile cinsiyet, bölüm, yaş ve aylık gelir değişkenleri de istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Araştırma Konya ili Beyşehir ilçesinde öğrenim gören işletme, yönetim bilgi sistemleri ve sosyal hizmet bölümü öğrencileri üzerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmaya 156 öğrenci katılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların %93,6'sı internetten alışveriş yaptığı Katılımcıların %37,2'sinin yılda 1-2 kez internetten alışveriş yaptığı, %52,6'sının indirimli ve düşük fiyatlı ürünler buldukları için internetten alışveriş yaptığı ve %55,8'inin giyim ve aksesuar satın aldığı tespit edilmiştir. Diğer taraftan katılımcıların online alışveriş faktörleri arasında en çok hizmet kalitesi, sistem kalitesi ve güven boyutlarına katıldıkları, öznel form, kullanım kolaylığı ve tutum boyutlarına ise en az katıldıkları saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Özet:

In today's digitalized world, it is seen that businesses tend to use the internet and social media to use the internet and social media to both gain new customers and make more sales. This situation has revealed the concept of digital marketing. This type of marketing combines the new methods, understanding and customer experiences brought by digitalization with traditional marketing principles. Digital marketing is a preferred type of shopping with advantages such as saving time and affordable prices, as well as the opportunity to easily access and compare the products they are looking for. Digital marketing is considered to be very important for the Z generation, which is known to use digital tools and platforms widely and spend a lot of time in these digital environments. This study was conducted to examine the perceptions and purchasing behaviors of Generation Z on digital marketing and online shopping. In this context, the perceptions of the participants about digital marketing and online shopping, and the variables of gender, department, age and monthly income were also evaluated statistically. The research was carried out on the students of business, management information systems and social work departments studying in the Beyşehir district of Konya. A total of 156 students participated in the study. According to the results of the research, 93.6% of the participants have made shopping online; 37.2% of the participants shop online 1-2 times a year; 52.6% of the participants shop online because they find discounted and low-priced products; 55.8% of the participants were found to buy clothing and accessories. It has been determined that among the factors of online shopping, the participants mostly agree with the service quality, system quality and trust dimensions with the least subjective form, ease of use and attitude dimensions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 2.376
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi