Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Farelerde Arsenik Trioksit ve Sodyum Arsenat'ın Bazı Biyokimyasal Değerlere Etkileri
1999
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, arsenik trioksit ve sodyum arsenat uygulanan farelerin serum örneklerinde bazı biyokimyasal değerlerde meydana gelebilecek değişiklikleri belirlemek amacıyla yapıldı. Araştırmada 25-35 g canlı ağırlıklarında 50 adet fare kullanıldı. Fareler bir kontrol ve iki deneme grubuna ayrıldı. Deneme gruplarına günlük olarak arsenik trioksit ve sodyum arsenat ağız yoluyla 5 mg As/kg dozunda verildi. Uygulamaların 10, 20, 40, 60 ve 90. günlerinde kan örnekleri alındı. Elde edilen serumlarda glikoz, aspartat aminotransferaz (AST), alanin aminotrasferaz (ALT), kreatinin, albumin, sodyum ve potasyum düzeyleri belirlendi. Arsenik trioksit verilen grupta, tüm zamanlarda serum glikoz düzeylerinde belirgin şekilde düşme gözlemlendi. Fakat sodyum arsenat verilen grupta serum glikoz düzeyindeki düşme 40. günden sonra gözlemlendi. Her iki grupta serum AST ve ALT düzeylerinde önemli bir artış belirlendi. Diğer yandan, kontrol grubu ile karşılaştırıldığında iki deneme grubunda serum kreatinin, albumin, sodyum ve potasyum düzeylerinin değişmediği görüldü. Sonuç olarak, uzun süreli arsenik trioksit ve sodyum arsenat verilen farelerde glikoz metabolizmasının bozulduğu gözlendi, ayrıca karaciğer ve kaslarda hasar oluştuğu kanısına varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Null
1999
Yazar:  
0
1999
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 877
Atıf : 1.870
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini