Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 38
 İndirme 13
ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN İŞ DOYUM DÜZEYLERİNE GÖRE ŞİDDET EĞİLİMLERİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Şiddet kimden veya hangi meslek grubundan gelirse gelsin kabul edilemez. Özel güvenlikler görevleri gereği şiddetle daha yakından ilişkili olan meslek gruplarından biridir. Bu çalışmanın amacı özel güvenlik görevlilerinin sahip oldukları iş doyum düzeylerine göre şiddet eğilimlerini incelemektir. Araştırmanın yöntemi nicel araştırma türlerinden nedensel karşılaştırma yöntemidir. Çalışma grubunu ölçekleri tam olarak dolduran ve araştırmaya gönüllü olarak katılan 148 özel güvenlik görevlisi oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemi non random örneklemelerden uygun örnekleme tekniğidir. Veriler katılımcılardan Şiddet Eğilim Ölçeği ve İş Doyum Ölçeği ile toplanmıştır. Verilerin analizinde ortalama, korelasyon, tek yönlü varyans analizi ve post-hoc. analizleri kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre, özel güvenlik görevlilerinin şiddet eğilimleri düşük, iş doyumları yüksektir. Şiddet eğilimleri ile iş doyumları arasında orta düzeyde negatif yönlü bir ilişki tespit edilmiştir. Özel güvenlik görevlilerinin iş doyum düzeyleri ile şiddet eğilimleri arasında ise anlamlı bir farklılık vardır. Yüksek iş doyumuna sahip katılımcıların şiddet eğilimleri hem orta hem de düşük düzeyde iş doyumuna sahip olan katılımcılara göre daha düşüktür. Ayrıca orta düzey iş doyumuna sahip özel güvenliklerin düşük düzeyde iş doyuma sahip özel güvenliklere göre de şiddet eğilimleri daha düşüktür. Sonuç olarak özel güvenlik görevlilerinin iş doyum düzeyleri arttıkça şiddet eğilimleri azalmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.634
Journal of Social and Humanities Sciences Research