Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 3
(ARİSTOTELES)DAĞITICI ADALET ANLAYIŞININ TOPLUM SÖZLEŞMESİ (ROUSSEAU) İZDÜŞÜMÜ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Fransız aydınlanma düşünürü J.J. Rousseau’nun ünlü eseri “Toplum Sözleşmesi’nde adalet ve eşitlik düşüncesini nasıl ele alıp geliştirdiğini ve dönemin toplum düşünürlerinin buna katkı ya da eleştirileri noktalarını etraflıca gözden geçirilip tartışma amaçlıdır. Aynı zamanda çalışmada Rousseau’nun onun toplum sözleşmesini oluşturan temel fikirlerine de perspektif yaratma amacıyla bakılacaktır. Makalenin bir diğer amaçladığı Aristoteles’in adalet düşüncesindeki, dağıtıcı adalet fikrindeki eşitlikle, toplum sözleşmesinin savunduğu eşitlik arasında ne gibi benzerliklerinin olduğunu ya da benzerliğin nasıl olduğunu göstermeye çalışmaktır. Çalışmada bir diğer incelenecek konu ise toplum sözleşmesine (Rousseau) dahil edilmeyen grupların (kadınlar …) dahil edilmeme nedenlerini sorgulamaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.705
Journal of Social and Humanities Sciences Research