Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 44
 İndirme 14
Student Teachers’ Beliefs About Corrective Feedback
2020
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma öğretmen adaylarının 2018-2019 akademik yılında düzeltici geribildirim hakkındaki fikirlerini karşılaştırmıştır. İngilizce Öğretmenliği programında öğrenim gören katılımcılar (n=180, erkek=67, kadın=113), geribildirimin çeşitli yönlerini ele alan 20 maddelik bir anketi cevaplamışlardır. Katılımcıların, her bir maddeye verdiği yanıtlar betimsel istatistikler kullanılarak analiz edilmiştir. Cinsiyet ve sınıf düzeyi faktörlerinin madde seçimine etkisini belirlemek için ise bağımsız örnekler t-testi ve tek yönlü ANOVA kullanılmıştır. Sonuçlar, öğretmen adaylarının düzeltici geribildirim hakkındaki fikirlerinin cinsiyetlerinden ve sınıf seviyelerinden etkilenmediğini göstermektedir. Sonuçlar öğretmen adaylarının açık ve örtük, form odaklı ve açıklama istekli düzeltmeleri olumlu olarak algıladığını da göstermiştir. Kendi kendine düzeltmenin öğretmen düzeltmesine ve akran düzeltmesine tercih edildiği de bir diğer önemli sonuç olmuştur. Ayrıca sözlü düzeltici geri bildirim, yazılı düzeltici geri bildirime tercih edilmiştir. Geribildirimler zamanlama açısından incelendiğinde, öğretmen adaylarının gecikmeli düzeltici geribildirimi anında düzeltici geribildirime tercih ettikleri görülmüştür. Çalışma kapsamında ayrıca yeniden düzeltme, öğretmen adayları tarafından yaygın olarak kullanılan ikinci düzeltici geribildirim tekniği olarak bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Özet:

This research study compared the student teachers’ beliefs about corrective feedback in the EFL learning context in the 2018-2019 academic year, spring semester. The participants (n=180, male=67, female=113) in the EFL learning context completed a 20-item questionnaire dealing with various aspects of feedback. Descriptive statistics were used to identify the frequency of participants’ responses with different degrees to different aspects indicated by each item and responses were surprisingly interesting. To determine the effects of gender and grade level factors on choosing items independent sample t-test and one-way ANOVA conducted. The results suggest that student teachers’ beliefs about corrective feedback are not mainly influenced by their genders and grade levels. The results demonstrated student teachers perceived explicit and implicit correction, form-focused correction, and clarification requests positively. It was also indicated that self-correction was preferable to teacher correction and peer-correction. Also, oral was preferred to written corrective feedback. As for the timing, it was found that student teachers preferred delayed corrective feedback to immediate corrective feedback. Recasts were perceived as the second commonly used corrective feedback technique by student teachers. The major conclusion that emerged from this study was that EFL student teachers’ beliefs about corrective feedback and error treatment, in particular, maybe influence their initial teaching practices

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 3.943
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini