Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 56
 İndirme 19
Olimpiyat Oyunlarına Katılmaya Aday Boksörlerin Covıd-19 Kaygı Düzeylerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Tokyo 2020 olimpiyat oyunları elemeleri için oluşturulan boks milli takımı olimpiyat kadrosunun COVID-19 salgınına yönelik kaygı düzeylerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesidir. Araştırmada veriler, anket ile veri toplama yoluyla elde edilmiştir. Araştırmanın evrenini Tokyo 2020 olimpiyat oyunları elemeleri kadrosunda bulunan 30 boksör oluşturmaktadır. Evrenin tamamına ulaşıldığı için örneklemeye gidilmemiştir. Spielberger, Gorsuch ve Lushene (1970) tarafından geliştirilmiş ve Türkçe güvenirlik ve geçerlik çalışması Öner ve Le Compte (1985) tarafından yapmış durumluk ve sürekli kaygı ölçeğinin sürekli kaygı boyutu çalışmada kullanılmıştır. Verilerin analizi SPSS 22 paket programı kullanılarak yapılmıştır. Tanımlayıcı veri analizinde; ortalama, standart sapma, frekans ve yüzde belirlemeye yönelik analizler ile Tek yönlü varyans analizi ve Bağımsız Örneklem T testi yapılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre olimpik boksörlerin sürekli kaygı puanlarının cinsiyete göre karşılaştırılması sonuçlarına göre istatistiksel olarak anlamlı farklılık göstermediği belirlenmiş olmasına rağmen kadın boksörler, erkek boksörlere göre daha yüksek ortalamalara sahip olduğu görülmektedir. Sonuç olarak; bu duruma kadın boksörlerin erkek boksörlere oranla bilişsel, fiziksel ve psikolojik açılardan daha zayıf olmalarının yol açtığı söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini