Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 7
İlahiyat Fakülteleri Din Eğitimi Anabilimdalı Xı. Koordinasyon Toplantısı
2011
Dergi:  
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Selçuk Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğre- tim Üyesi Prof. Dr. Suat CEBECI’nin başkanlığını yaptığı toplantının ikinci oturumunun konusu “İlahiyat Fakültelerinin Yaygın Din Eğitimi Yeterlikleri” idi. Toplantının bu oturumunda Uludağ Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalından Dr. Ismail SAĞLAM, “Fransa’daki Türklerin Din Görevlisi Yeterlik Beklentileri ve Bu Beklentilerin Gerçekleşme Düzeyi” başlıklı tebliğini sunmuştur. SAĞLAM tebliğinde Ilahiyat Fakültesi mezun- larının yeterliklerini 1. Kutsal metni anlama, 2. Birey ve toplumu tanıma, 3. Uygun metot ve strateji geliştirme şeklinde üç başlıkta toplamıştır. Araştırma- cı “Fransa’da yaşayan Türklerin din görevlilerinde hangi yeterlikleri görmek istediklerini ve bu yeterliklerin mevcut din görevlilerinde ne ölçüde bulun- duğunun tespit edilmesi” amacıyla yapmış olduğu araştırmanın bulgularını katılımcılarla paylaşmıştır. SAĞLAM, söz konusu araştırmanın bulgularından yola çıkarak on iki adet yeterlik belirlemiş ve her bir yeterlik için deneklerin görüşlerine başvurmuştur. “Dinî Bilgi ve Donanım”, “Vaaz ve Sohbet Yap- ma”, “Güzel Kur’an Okuma”, “Genel Kültür”, “Müslümanları Temsil”, “Et- kileyici Kişilik”, “Yetişkinlerle Iletişim Kurma”, “Gençlerle Iletişim Kurma”, “Çocuklarla Iletişim Kurma”, “Cemaatin Problemleriyle Ilgilenme”, “Türk- çeyi Iyi Kullanma”, “Fransızcayı Iyi Kullanma” başlıklı yeterlikler içerisinde denekler arasında en az yeterli görülenlerin sırasıyla “Fransızcayı Iyi Kullan- ma”, “Cemaatin Problemleriyle Ilgilenme” ve “Etkileyici Kişilik” olduğu, en fazla yeterli görülenlerin ise sırasıyla “Güzel Kur’an Okuma”, “Türkçeyi iyi kullanma”, “Dini Bilgi ve Donanım” olduğu araştırmacı tarafından ifade edil- miştir. Araştırmacı Ilahiyat Fakültelerinin mezun ettiği öğrencilerin istihdam alanlarını düşünerek programlarını hazırlaması gerektiğini ve bu fakültelerin özellikle Batı Avrupa ülkelerindeki Türklerin sorunlarıyla ilgili bir bilimsel araştırma zemini hazırlamalarının önemine değinmiş ve bu ülkelerde görev yapacak kişilerin yetiştirilmesinde Ilahiyat lisans eğitimi alanların öncelen

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 2.088
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini