Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Meme Metastazları: Ayırıcı Tanının Önemi ve Uygun Klinik Yaklaşım
2011
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her ne kadar primer meme tümörlerisık görülen tümörler arasında yer alsa da, meme parankimine metastaz oldukça nadir görülür. Klinik olarak memede ortaya çıkan tüm malign oluşumların yaklaşık %2’ sini memeye yerleşen metastatik lezyonlar oluşturur. Klinik olarak ve görüntüleme yöntemleriyle elde edilen bulgulara göre meme metastazlarının hem malign hem de benign meme lezyonlarından ayırmak kolay değildir. Meme dışı kanser nedeniyle takip ve tedavi altında olan hastalarda memede tespit edilen kitlelere kuşkulu yaklaşmalı ve meme metastazı olabileceği akıldan çıkarılmamalıdır. Başka malignitelerin memeye metastaz yapması genellikle yaygın hastalık belirtisidir ve prognoz kötüdür. Nadiren ilk bulgu memedeki metastazdır ve ancak memedeki lezyonun metastaz olduğunun belirlenmesi ile primer tümörün tanısı yapılabilir. Özellikle memedeki lezyonun primer meme tümörü zannedilerek tedaviye başlanması ve esas tümörün tespitinin gecikmesi tedaviye cevabın yetersizliğine ve başarısızlığına yol açacağından, hastalığın daha kötü prognoz ile seyretmesi kaçınılmazdır. Meme metastazları sıklıkla yaygın hastalık belirtisi olduğu için, aşırı tedavi yöntemlerinden kaçınılmalıdır. Cerrahi sınırlar tümörsüz olacak şekilde kitlenin çıkarılması çoğunlukla yeterlidir. Ancak birden çok kitlenin varlığında ya da meme hacminin az olması durumunda basit mastektomi düşünülebilir. Klinik olarak aksillada metastaz tespit edilmemişse aksiler disseksiyon tercih edilmemelidir. Eğer uygulanacaksa tedavi primer tümöre yönelik sistemik tedavi olmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 425
Atıf : 445
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini