Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Yakın Doğu Yardım Heyeti'nin Birinci Dünya Savaşı Sonrasında Ermeni Yetimleri Suriye'ye Nakli Meselesi
2019
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle birlikte Hıristiyan yardım kuruluşları için önemli meselelerden biri de yıllarca misyon teşkilatları tarafından bakımı sağlanan Ermeni yetimlerin akıbetiydi. Batılı misyon kuruluşlarınca daha evvel Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde açılan yetimhanelerde binlerce Ermeni yetim barınıyordu ve Birinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan durum nedeniyle bu yetimlere artık Anadolu topraklarında bakılamayacağı anlaşılmıştı. İşte bu noktada, Maraş, Harput ve Urfa gibi Protestan misyon kuruluşlarının etkin olarak çalıştıkları bölgelerdeki yetimlerin Suriye’ye taşınması lüzumu ortaya çıkmıştı. Bu yetimlerin Suriye topraklarına nakliyle ilgili çalışmaları ağırlıklı olarak bir Amerikan yardım kuruluşu olan "Yakın Doğu Yardım Heyeti (Near East Relief)" üstlendi. Yardım Heyeti, 1922 yılı içerisinde yaklaşık 8 bin Ermeni yetimin Suriye'ye naklini organize etmesi ve yerel makamlardan bu çocuklara izin alması için uzun yıllar Alman Doğu Misyonu'nun Urfa İstasyonu'nda görev yapan Jakob Künzler'i görevlendirdi. J. Künzler, başta kendi görev bölgesi Urfa olmak üzere, Harput, Maraş, Mardin, Diyarbakır ve Malatya'da bulunan ve Protestan yetimhanelerinde bakımı sağlanan çocukları farklı güzergâhlardan Suriye'ye nakletmek için yapılan çalışmaları idare etti. Bu çalışmada, Yakın Doğu Yardım Heyeti'nin kuruluşu ve Anadolu topraklarında faaliyete başlaması, Yardım Heyeti'nin yetimleri nasıl ve hangi şartlarda Suriye topraklarına naklettiği, nakil esnasında yaşanan zorluklar ile çocuklara sağlanan yardımlar değerlendirilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

After The First World War, The Armenian Authorities Of The Eastern Aid Heights Have Been Addressed To Syria.
2019
Yazar:  
Özet:

With the end of the First World War, one of the important issues for Christian aid organizations was the emergence of the Armenian orphans, which have been carried out by missionary organizations for years. As the Western mission organizations had previously hosted thousands of Armenian orphans in the orphans opened in various regions of Anatolia, and it was understood that these orphans would no longer be treated in the territory of Anatolia due to the situation that occurred after the First World War. It was at this point that the disaster of the orphans in the areas where Protestant mission organizations such as Maraş, Harput and Urfa worked effectively was revealed to Syria. The work on the transfer of these orphans to the territory of Syria was taken over by the "Near East Relief" (Near East Relief), a mainly U.S. aid organization. The Assistance Committee commissioned Jakob Künzler, who has been working for many years at the Urfa Station of the German Eastern Mission in 1922 to organize the transfer of about 8,000 Armenian orphans to Syria and to get permission from local authorities. J. Künzler managed the work done to transfer children in Harput, Maraş, Mardin, Diyarbakır and Malatya, including their mission area, from different routes to Syria. This study will evaluate the establishment of the Middle East Aid Committee and the beginning of its activities in the Anatolian territory, how and under what conditions the Aid Committee transfers the orphans to the Syrian territory, the difficulties under the transfer and the aid provided to children.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 838
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini