Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 406
 İndirme 88
Küreselleşmenin Beyin Göçü Üzerindeki Etkisi: Türkiye
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Göç insanın yaratıldığı ilk dönemden itibaren hayat şartlarını iyileştirmek ve yaşayabilmek gibi çeşitli nedenlerle gerçekleştirilen ve tüm toplumları ve toplulukları etkileyen, pozitif ve negatif yönlere sahip olan bir olgudur. Basit bir şekilde bir yer değiştirme hareketi olarak tanımlansa da, toplumun hatta ülkelerin sosyal, kültürel, ekonomik, politik yapısının değiştiren sosyo-ekonomik bir olaydır. Günümüzde göç, İkinci Dünya Savaşı ve sonrasında, sanayileşmenin hızlanmasıyla, başlangıçta vasıfsız emeğin göçü ile ortaya çıksa da özellikle yurt dışına işgücü göçünün önemli bir kısmını oluşturan beyin göçü hareketliliğine dönüşmüştür. Beyin göçünün olumlu ve olumsuz yanları bulunmakla beraber, özellikle göç veren ülkenin sosyal sermayesini azaltmakta buna karşılık göç alan ülkeye hem sosyal hem de ekonomik alanda katkı sağlamaktadır. Bu çalışmada işgücü göçü ve beyin göçü kavramlarının teorik çerçevesi verilmekte ve özellikle Türkiye’den diğer ülkelere yönelik iş göçünün-beyin göçünün olumlu ve olumsuz yanları araştırılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini