Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 52
 İndirme 12
Kamu Personelinin Değerlendirilmesinde Performans Sistemine Geçiş Sürecinin Analizi
2018
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de kamu personeli için 1879 yılından itibaren uygulanan sicil sistemi 2011 yılında 6111 sayılı Torba Kanun ile kaldırılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarına kendilerine özgü bir değerlendirme yöntemi belirleme imkânı tanınmasına rağmen sicil uygulaması yerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bir düzenleme yapılarak yeni bir personel değerlendirme yöntemi henüz getirilmemiştir. Bununla birlikte Devlet Personel Başkanlığının yaptığı mevzuat hazırlıklarından yola çıkarak sicil yerine getirilecek olan sistemin “performans değerlendirmesi” olduğu anlaşılmaktadır. Performans sistemi Türkiye’de kamu personeli için sağlık, eğitim, emniyet gibi bazı alanlarda da uygulanmaktadır. Ancak hâlihazırda Türkiye’de mevzuatta genel olarak kamu personelini değerlendirecek bir sistem bulunmamaktadır. Bu çalışmanın amacı öncelikle performans değerlendirmenin ne olduğunu ve kamu sektöründe uygulanmasının mümkün olup olmadığını sorgulamaktır. Bu analizden sonra Türkiye’de Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapım hazırlığında olunan performans değerlendirmesine ilişkin Taslak ele alınacak ve sicil sisteminden farkları ortaya konmaya çalışılacaktır. Yaklaşık üç milyon kamu personelinin değerlendirme yöntemi olacak olan performans değerlendirme sisteminin genel olarak ele alınarak Türkiye’deki mevzuat çalışmalarının analiz edilmesi bu makalenin konusunu oluşturmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.123
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi