Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 8
Mükellefler Vergi Artışına Nasıl Tepki Gösterir? Mükelleflerin Sosyal Medyada Vergi Artışına Karşı Gösterdiği Tepkilerin Motivasyon Kaynaklarına İlişkin Nitel Bir Analiz
2018
Dergi:  
International Journal of Public Finance
Yazar:  
Özet:

Vergi mükellefleri vergi artışlarını kabullenme konusunda anlaşılır bir şekilde isteksizlerdir ve bazı koşullarda bu reaksiyon yasal sınırlar içinde kalırken, diğerleri yasal sınırların dışında meydana gelebilir. Bu çalışmada mükelleflerin vergi adaleti algısı, devlete olan güveni, yolsuzluk algısı, kamu hizmetlerden memnuniyet, savurganlık, vatanseverlik, vergi afflarının etkisi, geliri, eğitim seviyesi, vergi yönetiminin algılanması, gerekçelendirme ve oportünizm gibi vergi verme davranışını etkileyen kavramların vergi artışına yönelik tepkilerin motivasyonlarında etkisini araştırmak için belirtilen kavramları / faktörler ile bir kavramsal çerçeve ortaya sürülmüştür. Vergi artışına mükelleflerinin tepkilerini anlaşılmasında  yardımcı olacak bir çerçeve oluşturmak için, motorlu taşıt vergisinde ve kısmen gelir vergisi tarifesine 2017 yılında getirilen artışı ve bunun sosyal medya üzerinde daha önce görülmemiş bir toplumsal toplumsal tepki nitel veri toplamak için bir fırsata dönüştürülmüştür. Bu sebeple Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'da yayınlanan sosyal medya tepkilerine odaklanılmış ve 27 Eylül 2017 ile 14 Ekim 2017 döneminde trend olan konulardan (hashtag'ler) veri toplanmıştır. On bir trend konudan 20.984 tweet toplanmış ve veriler tematik analiz yöntemi ile incelenmiştir. Analizin bulguları, hükümet güveninin tepkilerin ardındaki en yaygın motivasyon olduğunu ve vergi yükü endişeleriyle özdeşleştiğini göstermiştir. Bu araştırma literatürde, vergi artışı üzerindeki sosyal medya tepkilerini kategorize etmeye yönelik ilk girişim olduğu ve vergi artırımı üzerindeki vergi mükelleflerinin motivasyonlarını kategorize etme konusunda uluslararası literatüre katkıda bulunduğu için literatüre katkı sağlanmıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






2019






International Journal of Public Finance

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 128
Atıf : 418
International Journal of Public Finance