Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Kızıldeniz’de Cibuti Üzerinden Yapılan Silah Kaçakçılığının Yemen’e Etkileri ve Osmanlı Devleti (1898-1914)
2015
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kızıldeniz, XIX. yüzyılda gerek Osmanlı Devleti gerekse de Avrupa ve dünya siyaseti için son derece önemli yerlerden biri oldu. Avrupa devletlerinin bölgedeki siyasi ve ticari varlığının artmaya başlaması ile bölge son derece nazik bir duruma geldi. Bu durum karşısında Osmanlı Devleti, XIX. yüzyıl içinde bir takım tedbirler almaya çalışsa da bu durumun önüne geçmesi mümkün olamadı. Süveyş Kanalı’nın açılması, Hindistan’daki gelişmeler, İngilizlerin Aden’e yerleşmesi ve Kızıldeniz’in Afrika sahillerine Avrupalı güçlerin yerleşmeye başlamasıyla işler iyice karıştı. Her ne kadar Osmanlı Devleti bölge üzerindeki ağırlığını arttırsa da yabancı tüccarların bölgede devam ettirdikleri silah ticareti, bölgedeki gelişmeleri derinden etkileyen başlıklardan önde geleni oldu. Yemen’de devam eden isyanlar ve Osmanlı Devleti’nin bölgedeki hâkimiyetine zarar veren bu ticaret, Osmanlı Devleti’ni oldukça uğraştırdı. Bu çalışma ile bölgedeki silah ticareti ve bu ticarete karşı Osmanlı Devleti’nin yaklaşımı ele alınmaya çalışılacaktır. Cibuti üzerinden gerçekleşen bu ticaretin incelenmesiyle, günümüzde bölgede olan biten gelişmelerin tarihi derinliğinin ele alınması hedeflenmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.270
Atıf : 3.171
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini