Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Demografik Faktörlerin Girişimcilik Eğilimi Üzerine Etkisi: Aksaray Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi Örneği
2022
Dergi:  
Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimcilik, ekonomik motivasyonlardan ziyade psikolojik olarak başarma arzusundan etkilenir. (Yılmaz, Sünbül, 2009: 197) Girişimcilik ruhu ve girişimcilik eğilimleri birçok faktöre bağlıdır.Bu çalışmada öğrencilerin girişimcilik eğilimi ölçeğine verdikleri yanıtlar demografik özellikler açısından incelenmiştir. Girişimcilik eğiliminin üç alt boyutu olan öğrencilerin yaratıcılıkları, çalışma yöntemleri ve kişisel doyumları açısından iki üniversite öğrencileri arasında anlamlı bir fark olmadığı görülmüştür. Meslek yüksekokulu öğrencileri ile üniversite öğrencileri arasında girişimcilik eğilimi ve alt boyutları açısından anlamlı bir fark yoktur. Çalışma yöntemi ve kişisel tatmin açısından cinsiyetler arasında anlamlı bir fark bulunmamaktadır. Ancak yaratıcılık açısından cinsiyetler arasında anlamlı bir fark bulunmuştur. Bölümler arasında anlamlı bir fark görülmemiştir. Yaratıcılık ve kişisel tatmin alt boyutları açısından üniversite birinci sınıf ile ikinci sınıf öğrencileri arasında anlamlı bir fark olduğu görülmüştür. Bunun nedeni 2. Sınıf öğrencilerinin üniversite hayatına daha iyi adapte olmaları ve gerçekçi planlarla iş hayatı hakkında daha iyi fikirler geliştirebilmeleri olabilir. Yaş grupları arasında girişimcilik eğilimleri açısından anlamlı bir fark yoktur. Bunun nedeni 1996-2010 yılları arasında doğmuş olan Z kuşağına mensup olmaları olabilir (Gürbüz 2015: 40). Gelir grupları arasında girişimcilik eğilimi açısından anlamlı bir farklılık bulunamamaktadır. Bu durum, gelir gruplarının yakınlığından kaynaklanıyor olabilir şeklinde değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Demographic Factors On Entrepreneurship Tendency: The Case Of Aksaray University and Usak University
2022
Yazar:  
Özet:

Entrepreneurship is influenced by the desire to achieve psychologically rather than economic motivations. (Yılmaz, Sünbül, 2009: 197) Entrepreneurship spirit and entrepreneurship tendencies are affected by many factors. In this study, the responses of students to the entrepreneurial tendency scale were examined in terms of demographic characteristics. It was observed that there was no significant difference between the two universities in terms of student’s creativity, their working methods and personal satisfaction, which are the three sub-dimensions of the entrepreneurship tendency. There was no significant difference among the genders in terms of working method and personal satisfaction. However, there was a significant difference between the genders in terms of creativity. We found that there was a significant difference between the first year and the second year of study among the creativity and personal satisfaction sub-dimensions. This could be cause that the students are better adapted to the university life and they could develop better ideas about business life with realistic plans. No significant difference was found among the income groups in terms of entrepreneurship tendency. This might be caused by the proximity of the income groups.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 360
Atıf : 2.280
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini