Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 19
Türk Bayraklı Gemilerın Tokyo Mutabakat Zaptı Bölgesindeki Performanslarının İncelenmesı
2019
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bayrak performansı özellikle de bölgesel mutabakat zabıtlarının imzalanmasından sonra, denizcilikte önemli bir konu haline gelmiştir. Bayrak performansını arttırmak, gemilerdeki eksikliklerin giderilerek gemi tutulma oranlarının düşürülmesiyle gerçekleştirilebilecek bir olgudur. Bayrak performansının artması hem gemi işletmecilerinin zaman ve para kaybetmesini önleyecek hem de ilgili bayrağın bölgesel mutabakat zaptı rejimlerinin radarından çıkmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda bu çalışmanın amacı Türk bayraklı gemilerin Asya-Pasifik bölgesindeki liman devletlerinin oluşturmuş olduğu Tokyo mutabakat zaptı rejiminin denetimlerinde sergilediği performansı incelemek, gemilerdeki eksikliklerin neler olduğunu belirlemek ve ilgili bayrak devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konuda ne gibi önlemler alabileceğini ilişkin önerilerde bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda Tokyo mutabakat zaptı veri tabanında 01.01.2016-31.12.2018 tarihleri arasındaki veriler incelenip Türk bayraklı gemilerin Liman Devleti Kontrolü verileri ayrıştırılmıştır. Örneklemimizin tarih aralığını oluşturan 3 yıllık dönemde Türk bayraklı gemilerin 115 kez ilk denetimden geçtiği, bu denetimlerde 226 eksiklik bulunduğu ve üç geminin beş kez tutulduğu bulgularına ulaşılmıştır. Bu bulgular ayrıntılı olarak incelendiğinde Türk bayraklı gemilerin özellikle can kurtarma araçları, seyir emniyeti ve yangın emniyeti ile ilişkili konularda diğerlerine göre çok fazla eksikliğe sahip oldukları görülmüştür. Bayrak devleti olarak yapılacak denetimlerle bu eksikliklerin giderilebileceği, tutulmaların önüne geçilebileceği ve dolayısıyla bayrak performansının artacağı öngörülmüştür. Bayrak performanstaki artış Türk bayrağının mutabakat zaptı rejimlerinin beyaz listesine girmesini sağlayacak, böylece Türk bayraklı gemiler Liman Devleti Kontrolü için bir hedef olmaktan kurtulabileceklerdir. Bu da işletmeciler için değerli olan zamanın kaybolmamasını ve gecikmelerden kaynaklanan ücretlerin ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Bu hedeflere ulaşabilmek için Türkiye’nin yalnızca Tokyo mutabakat zaptı bölgesinde değil diğer mutabakat zaptı bölgelerinde de beyaz listelere girebilmesi amacıyla düzenli ve zorunlu olarak yapılması gereken denetimler daha verimli hale getirilmeli, mutabakat zabıtları yıllık raporlarında orta ve yüksek riskli olan Türk bayraklı gemiler takibe alınmalı ve eksikliklerinin giderilmesi için girişimde bulunulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Turk Bayrakli Gemi̇lerin Tokyo Mutabakat Zapti Bolgesi̇ndeki̇ Performanslarinin İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The flag performance, especially after the signature of the regional agreement pact, has become an important topic in maritime. Improving the flag performance is a phenomenon that can be achieved by eliminating the defects in ships by reducing the shipping rates. The increase in flag performance will both prevent shipping operators from losing time and money and will make the flag concerned out of the radar of the regional agreement-backed regimes. In this context, the purpose of this study is to examine the performance of Turkish flag ships in the controls of the Tokyo Agreement Zapt regime, which is formed by port states in the Asia-Pacific region, to determine what the shortcomings in the ships are and to make suggestions on what measures the Republic of Turkey as the flag state concerned can take in this regard. For this purpose, the data between 01.01.2016 and 31.12.2018 were examined in the data base of the Tokyo Agreement and the data of the Port State Control of Turkish flag ships were distributed. In the three-year period that forms the history range of our sample, the findings have been found that Turkish flag ships passed the first inspection 115 times, 226 were missing in these inspections, and three ships were held five times. When these findings were thoroughly examined, the Turkish flag ships were found to have a lot of deficiencies compared to others in matters related to life rescue vehicles, safety and fire safety. With the controls to be carried out as the flag state, it is predicted that these shortcomings can be removed, the shutters can be prevented and thus the flag performance will increase. The increase in flag performance will allow the Turkish flag to be included in the white list of the coalition regimes, so that the Turkish flag ships will be able to get rid of being a target for the Port State Control. This will also ensure that the time that is valuable for the operators is not lost and the fees resulting from delays are eliminated. In order to these goals, the regular and mandatory inspections that must be carried out in order to ensure that Turkey can enter the white lists not only in the Tokyo coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition coalition.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 956
Atıf : 2.042
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini