Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
The Effect Of Alpha Lipoic Acid On Glycemic Control In Patients With Diabetic Polyneuropathy
2019
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Amaç: Mitokondriyal dehidrojenaz enzimlerindeki kompleksler için doğal bir kofaktör olan alfa-lipoik asidin ALA , diyabetik periferik nöropati DPN semptomlarını iyileştirdiği bildirilmiştir. DPN üzerindeki anti-oksidan etkisinin yanı sıra, mevcut kanıtlar ALA'nın glisemik düzenleme üzerindeki olumlu etkisini göstermektedir. Biz bu çalışmamızda, DPN hastalarında 600 mg oral ALA'nın glisemik kontrol üzerindeki etkisini değerlendirmeyi amaçladık.YÖNTEM ve GEREÇLER: Bu çalışmaya 84 diyabetik hasta 55 kadın, 29 erkek katıldı. Hastalar Nöropati Disabilite Skoru NDS ve Nöropati Semptom Skoru NSS ile değerlendirilerek DPN varlığına göre iki gruba ayrıldı. 3 ay boyunca DPN grubuna diğer diyabet tedavilerine ek olarak 600 mg/gün ALA başlanırken diyabeti olmayan hastalarmevcut tedavileri ile devam edildi. Tedavi başlangıcı öncesi ve 3 ay sonrası kan glukozu, HbA1c, total kolesterol, trigliserid düzeyleri karşılaştırıldı, NSS ve NDS hesaplandı.BULGULAR: ALA kullanan DPN grubunda, tedavi öncesi ortalama açlık glikoz seviyeleri 116,65 mg/dl ve 2. kontrolde 116,33 mg/dl p = 0,837 ve kontrol grubunda 117,55mg/dl ve 119,5mg/dl’dı p = 0,480 . ALA kullanan grupta HbA1c düzeyleri 1. vizitte % 6.16 ve 2. vizitte % 6.26 saptandı p = 0,283 . Kontrol grubunda ise HbA1c seviyeleri başlangıçta% 6,07 ve 2. vizitte % 6,26 idi p = 0,065 .TARTIŞMA ve SONUÇ: Diyabetik nöropatide oral ALA tedavisinin, açlık plazma glukozu ve Hba1c düzeylerine olumlu etkisi bulunmamaktadır. Klinisyenlerin HbA1c hedeflerine ulaşmak için polifarmasiden kaçınarak randomize klinik çalışmalarla ispatlanmış etkin anti-hiperglisemik ajanları tercih etmesi önerilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 317
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini