Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 93
 İndirme 16
Üniversite Öğrencilerinin Bağlanma Stilleri ile Prososyal Davranış Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin sahip oldukları bağlanma stili ile prososyal davranış arasındaki ilişkilerin incelenmesidir. İlişkisel tarama modelinin kullanıldığı araştırma, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Kırıkkale Üniversitesi’nde birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar okuyan 551 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama araçları, Carlo ve Randal (2002) tarafından geliştirilen, Yıldız, Boz ve Yıldırım (2012) tarafından üniversite öğrencilerine uyarlananPrososyal Davranış Ölçeği ve Kandemir ve İlhan (2017) tarafından geliştirilen Kişilerarası İlişkilerde Bağlanma Stilleri Ölçeği kullanılmıştır. Hipotez test modelinin analizi için AMOS paket programlarından yararlanılarak yol analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, üniversite öğrencilerinin güvenli bağlanma stilinin itaatkar prososyal davranışı anlamlı ve pozitif, gizli/özgeci prososyal davranışı pozitif ve anlamlı bir şekilde yordayıcı gücünün olduğu ortaya çıkmıştır. Araştırma bulgularına göre; kaygılı bağlanma stilinin kamusal prososyal davranışı yordamada pozitif ve anlamlı ve faydacı prososyal davranışı yordamada pozitif ve anlamlı bir etkisi olduğu görülmektedir. Aynı zamanda, kaçıngan bağlanma stilinin kamusal prososyal davranışı pozitif yönde anlamlı bir şekilde, faydacı prososyal davranışı anlamlı ve pozitif olarak yordadığı bulunmuştur. Araştırmanın analizi sonrasında elde edilen bulgular, alanyazındaki araştırma sonuçlarıyla karşılaştırılarak tartışılmıştır. Araştırmanın son bölümünde araştırmanın sonuçları kapsamında önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Relationships Between University Students' Connectivity Styles and Proseal Behavior
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the relationships between the style of connectivity that university students have and prosocial behavior. The research used by the relational scan model was carried out on 551 students studying from first to fourth grade at the University of Kırıkkale in the 2018-2019 educational year. In the research, data collection tools, developed by Carlo and Randal (2002) and adapted to university students by Star, Boz and Lightning (2012) and developed by Kandemir and Ilhan (2017) have been used in the Interpersonal Relationship Connection Styles Scale. For the analysis of the hypothesis test model, the path analysis method has been used using the AMOS package programs. The results of the study have found that the safe connection style of university students has the power to submit the obedient prosocial behavior in a meaningful and positive, the secret/scientific prosocial behavior in a positive and meaningful way. According to the research findings, an anxious linking style has a positive and meaningful impact on public prosocial behavior and beneficial prosocial behavior. At the same time, it has also been found that the style of escape connectivity makes public prosocial behavior meaningful in the positive direction, beneficial prosocial behavior meaningful and positive. The findings obtained after the analysis of the research were discussed by comparison with the results of the research in the field. In the final section of the study, the results of the study are presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini