Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
Arktik Siyaseti ve Türkiye
2022
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Önceleri bölgesel düzeyde seyreden Arktik siyaseti, bölgede yaşanan gelişmeler ile birlikte günümüzde uluslararası bir karaktere sahip olmuştur. Arktik’deki gelişmeler, sadece bölgedeki paydaşları ilgilendirmemekte, bölge dışı aktörlerin de ilgisini çekmektedir. Bu aktörlerden biri olan Türkiye’nin kutuplara yönelik ilgisi yeni olmakla birlikte, son yıllarda önemli bir ilerleme kaydedildiği söylenebilir. Öyle ki, Antarktika’da kalıcı bilim üssü edinme konusunda Türkiye’nin önemli bir mesafe kat ettiği söylenebilir. Aynı şekilde Arktik bölgesine yönelik de ciddi bir motivasyonu olduğunu ifade eden Türkiye, Arktik siyasetinde yer almak niyetiyle Arktik Konseyi’nde gözlemci olarak yer almak için başvuru yapmıştır. Bu çalışma, Türkiye’de Arktik uluslararası ilişkiler literatürüne katkı sunmak amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, Türkiye’nin kutuplara yönelik ilgisiyle paralel bir biçimde Arktik’deki gelişmelerin Türkiye uluslararası ilişkiler okurlarına aktarılması hedef edinmektedir. Çalışmada Arktik siyasetinin evrilen yapısına, Arktik yönetişiminde önemli bir oluşum haline gelen Arktik Konseyi’ne ve Türkiye’nin Arktik siyasetindeki pozisyonuna değinilmektedir. Çalışma, Arktik Konseyi’ne başvurusu değerlendirilen Türkiye’nin Arktik siyasetinde yer almak için nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair birtakım projeksiyonlarla nihayete erdirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Arctic Politics and Turkey
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 405
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini