Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 54
 İndirme 31
The Use Of Tannins From Turkish Acorns (valonia) In Water Treatment As A Coagulant and Coagulant Aid
2002
Dergi:  
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
Yazar:  
Özet:

Coagulants play an important role in the treatment of water and wastewater and in the treatment and disposal of sludge. Aluminum sulfate, alum, is the common chemical coagulant used in the coagulation process. Recently polymers have been utilized in coagulation/flocculation processes for water purification. In this study, a natural indigenous coagulant is suggested as a substitute for alum or as an aid for alum. The coagulant characteristics of the tannins obtained from valonia were examined and whether or not tannins could be used as a primary coagulant and a coagulant aid was determined. Jar tests were done with a synthetic water prepared with varying pH and turbidity. It was found that the best slow stirring velocity and flocculation time were 45 rpm and 30 min, respectively. It was also found that tannins operated much better as a coagulant aid than as a primary coagulant. Tannin as a coagulant aid was more effective than synthetic anionic polyelectrolyte (AN913). At the optimum conditions with tannin, the turbidity decreased from 10 and 20 to < 0.02 and 0.9 FTU (formazin turbidity units), respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 202
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini