Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 42
 İndirme 3
KAPIDA KİM VAR (ANADOLU KAPI TOKMAKLARI VE ÇAĞDAŞ SERAMİK SANATI İLE KİŞİSEL YORUMLAR)
2021
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmiş dönemlerde Anadolu’da konutlarda haberleşme ve iletişimi sağlayan kapı tokmakları, bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Cami, medrese ve konut gibi resmi ve sivil yapıların kapılarında yer alan kapı tokmakları işlevsel bir özelliğe sahiptir. Kapı tokmakları ve halkalar, çeşitli yapı malzemeleri, süslemeleri ve sembolleriyle mimarimiz ve kültür hayatımızda önemli yer tutan ögelerdir. Bunlar, demir, bakır, bronz, pirinç ve kurşun gibi çeşitli madenlerden yapılmışlardır. Genellikle halka, el, yılan, ejder, aslan, aslan başı, şemse ve stilize edilmiş hayvan ve bitki gibi figürlerinden oluşmaktadır. Kapı tokmakları özgün sanat eserleri olup, her dönemde yepyeni formları oluşturulmuştur. Ancak Sanayi Devrimi ile birlikte önce batı toplumlarında peşi sıra 19. yüzyılla birlikte bizde sosyal, ekonomik açıdan derin bir değişim yaşanmıştır. Değişim, Cumhuriyet dönemiyle birlikte devam etmiştir. Bu süreçte şehirler, kasabalar, meskenler ve tipleri, yapı malzemeleri değişime uğramış ve bunun doğal bir sonucu olarak ta geleneksel mimari dokusu giderek yok olma ile karşı karşıya kalmıştır. Çalışmanın giriş ve gelişme kısmında Anadolu kapı tokmakları ve halkaları hakkında bir takım değerlendirmeler yapılmıştır. Akabinde bu kapı elamanları çağdaş seramik formu içerisinde yeniden yorumlanmıştır. Bu sayede kaybolmuş veya kaybolmaya yüz tutmuş, bu kültür mirasımıza bir atıf yapılması hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Who is there in the chapter (Anadolu door touches and personal comments with contemporary ceramic art)
2021
Yazar:  
Özet:

During the past periods, the doors that provide communication and communication in houses in Anadolu are the subject of this work. Cami, medrese and housing are located at the doors of the official and civil structures, the doors have a functional feature. With the doors and rings, various building materials, decorations and symbols, our architecture and culture are important elements in our life. These are made of various mines such as iron, copper, bronze, rice and bullet. It usually consists of figures such as ring, hand, serpent, dragon, lion, lion head, sham and stylized animals and plants. The doors are original art works, and new forms are created in every period. But with the Industrial Revolution first in the western societies, the following ranks are 19. Over the course of the century, we have experienced a profound social and economic change. The change continued with the Republic. During this process the cities, cities, houses and types of building materials have changed and, as a natural result, the traditional architectural textures have been faced with the extinction. In the entry and development section of the study, a series of assessments were made on the Anadolu door bridges and rings. In the end, these door elements are reinterpreted in modern ceramic form. This means that the loss or disappearance of this culture is intended to be a reference to our heritage.

Anahtar Kelimeler:

Who Is At The Door (anatolian Door Knockers and Peoples' Personal Applications With Contemporary Ceramics Art)
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 421
Atıf : 1.294
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi