Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 13
Avrupa’da İslamofobinin Yükselişe Geçmesinde Arap Baharı Sürecinin Etkisi
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Orta Doğu, geçmişten günümüze coğrafi konumu ve zengin petrol kaynakları bakımından uluslararası aktörlerin güç mücadelesinin bir parçası olmaktadır. 2010 yılında Tunus’ta halk ayaklanmaları ile başlayan “Arap Baharı” süreci kısa süre içerisinde diğer Orta Doğu ülkelerine de yayılmış, uluslararası sisteme yeni dinamikler eklemiş ve Orta Doğu’ya yönelik geçmişten beri süregelen çıkar savaşları ve güç mücadelesini hızlandıran bir gelişme olmuştur. Arap Baharı sürecinde bölgede yaşanan iç savaş ve şiddet olayları neticesinde Orta Doğu’dan diğer ülkelere özellikle de Avrupa ülkelerine yönelik Müslüman göçmen hareketliliği artmıştır. Arap Baharı sürecinde Avrupa’ya yönelik artan göç hareketliliği ekseninde göçmen ve Müslümanlara yönelik ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobik tutumlar artmaya ve yükselmeye başlamıştır.  Karşılaştırmalı Tarihsel Sosyolojik Araştırma yönteminin kullanıldığı çalışmada Arap Baharı sürecinde Avrupa’da yaygınlaşan İslamofobinin yeni ırkçılığa ve Müslüman karşıtlığına dönüşerek yükselmesine zemin hazırlayan tarihsel gelişmeler ve önyargılar üzerine değerlendirmeler yapmak amaçlanmaktadır. Bu bağlamda çalışmada yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobiye ilişkin kitle iletişim araçları vasıtasıyla medyaya yansıyan siyasi ve güvenlik tehdidi içerikli söylemlerden, tarihsel inceleme ve güncel verilerden faydalanılmıştır. Çalışmada 11 Eylül saldırıları ile terör ve güvenlik kaynaklı olayların Müslüman kimliği ile ilişkilendirilmesine yönelik oluşturulan algının popülarite kazandığı, Arap Baharı sürecinde ise Avrupa’ya yönelen göç dalgası ekseninde göçmenlere yönelik Müslüman karşıtlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ötekileştirme içeren  davranış kalıplarının, göçmen karşıtı ülkelerin nefret söylemlerinin, göçmen ve Müslüman karşıtı politikalarının bir sonucu olarak medya vasıtasıyla güçlendiği ve bu süreçte yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve Müslüman karşıtı tutumların tehlikeli bir sürece dönüştüğü sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini