Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 52
 İndirme 24
Bir İnsan Hakları Meselesi Olarak Küresel Yoksulluk
2015
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, siyaset felsefecisi Thomas Pogge tarafından geliştirilen ve yaratıcı argümanları kadar ilham verdiği tartışmalarla da küresel yoksulluk literatüründe yön çizici etki yaratan adalet kuramını konu etmektedir. Kurumların önceliği, bireyci-evrenselci ilke ve negatif ödev kavramı, bu yaklaşımın yapı taşlarını teşkil eden üç ana unsurdur. “Önlenebilir bir insan hakları ihlali olarak küresel yoksulluk” tezi de, yine bu unsurlar arasındaki özgün ilişkiler aracılığıyla kavranabilir. Makale, Pogge’nin uygulamaya dönük ilgisi ve kurumsal reform hedefi ile adalet ilkelerini yaygın kabul gören ilkelerle temellendirme çabası arasındaki ilişkiyi açıklığa kavuşturmayı amaçlar. Bu doğrultuda, Pogge’nin geniş bir uzlaşma zemini inşa etme çabası ve başvurduğu argümanlar detaylarıyla ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Global poverty as a human rights issue
2015
Yazar:  
Özet:

This article is about the theory of justice, which has a direct influence on global poverty literature, with the discussions developed by political philosopher Thomas Pogge and inspired by the creative arguments. The priority of institutions, the individual-universal principle and the negative task concept are the three main elements that make up the structures of this approach. The thesis "global poverty as a predictable human rights violation" can also be understood through the original relationships between these elements. The article aims to clarify the relationship between Pogge’s practical interest and the corporate reform goal and the efforts to fundamentate the principles of justice and the principles that are widely accepted. In this regard, Pogge’s efforts to build a broad ground of reconciliation and the arguments he applied to will be discussed in detail.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 476
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi