Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 56
 İndirme 12
Teachers’ Epistemological Beliefs and Instructional Practices: A Panorama Of Mathematics Classroom
2020
Dergi:  
International Review of Social Sciences (IRSS)
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study was to explore the teachers’ epistemological beliefs regarding the Mathematics curriculum and their reflection in classroom practices. The explanatory sequential design of the mixed-method approach was adopted. The sample was selected from public sector secondary schools of Lahore District by using a multi-level sequential mixed sampling design. For the quantitative phase, the sample was selected at two levels. At the first level, 50 secondary schools were selected through a proportionate stratified cluster random sampling technique. Subsequently, 250 teachers were selected through a simple random sampling technique from the selected school. While in the qualitative phase, the researchers observed 35 secondary school teachers’ epistemological beliefs about the Mathematics curriculum that reflect through their classroom practices. Two research instruments (i.e. questionnaire for teachers’ epistemological beliefs and observation protocol) were used to explore the teachers’ epistemological beliefs regarding the Mathematics curriculum and their classroom practices. The quantitative data were analyzed through descriptive and inferential statistics. However, the qualitative data were analyzed through the qualitative descriptive analysis technique. The researchers found that teachers have sophisticated (strong) beliefs in the dimension of the certainty of knowledge as compare to other dimensions of epistemological beliefs. Moreover, teachers played as an omniscient authority as the source of Mathematical knowledge which was reflected in their classroom practices.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Review of Social Sciences (IRSS)

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 52
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini