Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 189
 İndirme 98
Mınt Ülkelerinde Enerji Tüketimi ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Panel Nedensellik Analizi
2019
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, MINT ülkelerinde enerji tüketimi ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda, 1971-2014 dönemine ait yıllık veriler kullanılarak panel veri analizi yapılmıştır. Ampirik analiz kısmında, Emirmahmutoğlu ve Köse (2011) tarafından geliştirilen Granger nedensellik testi uygulanmıştır. Tüm panel için uygulanan nedensellik testi sonuçlarına göre, enerji tüketimi ve ekonomik büyüme arasında herhangi nedensellik ilişkisinin olmadığı belirlenmiştir. Bu sonuçlara göre, MINT ülkelerinde yansızlık hipotezinin geçerli olduğu görülmüştür. Ülkelere özgü nedensellik testi sonuçları ise Meksika’da ekonomik büyümeden enerji tüketimine doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi olduğunu göstermiştir. Ancak Endonezya ve Nijerya ve Türkiye’de herhangi bir nedensellik ilişkisi bulunamamıştır. Bu bulgular ışığında, Meksika’da “koruma hipotezinin”,  diğer ülkelerde ise “yansızlık hipotezinin” geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Energy Consumption and Economic Growth In Mint Countries: Panel Causality Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to examine the relationship between energy consumption and economic growth in MINT countries. In this context, panel data analysis was carried out using annual data for 1971-2014 period. In the empirical analysis section, the Granger causality test developed by Emirmahmutoğlu and Köse (2011) was applied. According to the results of the causality test applied to the all panel, it is determined that there is no causality relationship between energy consumption and economic growth. According to these results, “neutrality hypothesis” is valid in MINT countries. Country-specific causality test results showed that there is a one way causality relationship from economic growth to energy consumption in Mexico. However, no causality relationship has been found in the Indonesia, Nigeria and Turkey. In the light of these findings, it was reached that “conservation hypothesis” is valid in Mexico whereas “neutrality hypothesis” is valid in other countries. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.495
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini