Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 27
 İndirme 14
Döviz Cinsi Krediler Bir “Döviz Riski” Azaltma Araci Mıdır? 2003-2018 Türkiye Analizi
2020
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Döviz kuru gelişmekte olan ekonomiler için önemli bir makro değişken olma özelliğini korumaktadır. Döviz kurunda meydana gelen dalgalanmalar özellikle yükselme yönünde olduğunda, gerek ülkedeki döviz borçluları gerekse ithal girdi ile çalışan firmalar için döviz riski yaratmaktadır. Döviz riskinin bilincinde olan yatırımcılar olası döviz riski için çeşitli aksiyonlar almaktadır. Çalışmada, ticari bankalar tarafından verilen krediler içerisinde yer alan döviz cinsi kredileri kullanan yatırımcıların, döviz riskinden korunmak için mi kredi çektikleri araştırılmıştır. Bu amaçla, Türkiye için 2003:1-2018:6 dönemi, ARDL eşbütünleşme ve Todo-Yamamoto (1995) nedensellik analizleri ile test edilmiştir. Test amacıyla ilgili dönemde aylık olarak ticari bankaların kredi kullanımları içerisinde döviz cinsi kredi oranları ve döviz kurunu temsilen de reel efektif döviz kuru kullanılmıştır. Sonuçlar, döviz kredisi kullanımının döviz riskinden korunma yolu olarak gerçekleşebileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Currency Loans Are A "currency risk" Reduction Tool? 2003–2018 Turkish analysis
2020
Yazar:  
Özet:

The currency currency retains its characteristic of being an important macro variable for developing economies. When the fluctuations in the exchange rate are especially in the direction of rise, the exchange risk is created for companies working with import entries, whether the exchange debtors in the country need. Investors who are aware of the currency risk are taking various shares for the possible currency risk. In the study, investors using currency loans included in the loans granted by commercial banks have studied whether they take loans to protect against currency risk. For this purpose, the 2003:1-2018:6 period for Turkey was tested with ARDL integration and Todo-Yamamoto (1995) causal analysis. For the purpose of the test period, a real effective currency rate was used each month in the use of credit by commercial banks, representing the currency rate and the currency rate. The results showed that the use of currency loans could take place as a way of protecting against currency risk.

Anahtar Kelimeler:

Are Foreign Exchange Loans Means Of Hedging Against "foreign Exchange Risk”: An Analysis For Turkey, 2003-2018
2020
Yazar:  
Özet:

Exchange rates are important macro variables for developing economies. Fluctuations in exchange rates, especially upward trending movements, creates a foreign exchange risk for both debtors and firms that use imported inputs in their operations. In consideration of this, investors take on various actions to avoid possible foreign exchange risks. Thus, this study investigates whether investors borrowing foreign exchange loans from commercial banks use such credits as a means of hedging against foreign exchange risk. In this respect, ARDL cointegration and Toda-Yamamoto (1995) causality analyses are employed to study the relationship between ratio of foreign exchange loans to the total loans granted by commercial banks and real effective exchange rate in turkey for the period 2003:1-2018:6. The results of the analysis indicate that foreign exchange loans can be taken out as a means of hedging against foreign exchange risk.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.187
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi