Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 71
 İndirme 25
Mahzen’ül-esrâr Silsilesinin Son Halkalarından Biri: Genc-i Edeb
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)
Yazar:  
Özet:

Öz: Nizâmî, eserleriyle Türk edebiyatında birçok ismi etkilemiştir ve yüzyıllar boyunca şairin eserlerine nazireler yazılmıştır. Bunlar arasında özellikle başlattığı hamse geleneği içerisindeki ilk mesnevisi olan Mahzenü’l-Esrâr, önemli bir konumdadır. Çalışmamızın konusu olan İsmail Nâkâm’ın Genc-i Edeb mesnevisi de Nizâmî’nin Mahzenü’l-Esrâr’ına yazılmış bir naziredir. İsmail Nâkâm, 19. yüzyılda Azerbaycan bölgesinde yaşamış, bir dönem İstanbul’a gelmiş ve klasik şiir geleneği doğrultusunda eserlerini vücuda getirmiş bir şairdir. Şairin birçok eseri bulunmaktadır. Ömrünün son yıllarında insana, hayata ve dine bakış açısını yansıttığı ve ebedî mutluluğa dini doğru yaşamakla ulaşılacağına dair nasihatlerde bulunduğu Genc-i Edeb mesnevisi, hem Mahzenü’l-Esrâr’a yazılan son nazirelerden biri olması hem de devrinde pek tanınmayan şairin şiir anlayışını yansıtması bakımından önemlidir. Hazırladığımız bu çalışmada önce İsmail Nâkâm’ın hayatından ve eserlerinden bahsedilmiş, sonrasında Genc-i Edeb mesnevisinin şekil ve muhteva özelliklerine değinilerek Nizâmî’nin eseriyle mukayesesi yapılmıştır. Bu vesileyle Nâkâm’ın kendisi ve eseri tanıtılmaya çalışılmıştır. Anahtar kelimeler: Nâkâm, Nizâmî, mesnevi, nazire, şiir.

Anahtar Kelimeler:

One Of The Last Peoples Of Mahzen-ul-esrâr: Genc-i Edeb
2020
Yazar:  
Özet:

Nizâmî has influenced many names in Turkish literature with his works, and for centuries the poet’s works have been written by Nazareth. Among them, especially the first mesnevie in the Hamse tradition, Mahzenü’l-Esrâr, is in an important position. This is the story of Isaiah, who is the author of the Holy Qur’an, which is written in the Qur’an. Ismail Nâkâm was a poet who lived in the 19th century in the Azerbaijani region, a period of time arrived in Istanbul and brought his works into the body according to the classical poetry tradition. The poet has many works. Genc-i Edeb mesnevisi, which in the last years of his life reflects the point of view of man, life and religion and is advised that eternal happiness will be achieved through religious life, is important in terms of being one of the last nazis written to Mahzenü'l-Esrâr and in terms of reflecting the poet's poem understanding that is not much known in the era. In this work we prepared first was mentioned about the life and works of Ismail Nâkâm, then referred to the shape and characteristics of the Genc-i Edeb mesnevisis and compared to the work of Nizâmî. This is the reason for the creation of the creation and the creation of the creation. Keywords: Nâkâm, Nizâmî, mesnevi, nazire, poetry.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları (HÜTAD)

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 366
Atıf : 1.091
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini