Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 515
 İndirme 28
 Sesli Dinleme 3
Cumhuriyet Öncesi Dönem (1909-1923) Gençliği Konu Edinen Süreli Yayınlar (dergiler)
2018
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Cumhuriyet öncesi dönem gençliğinin eğitimi üzerine dile getirilen Bu araştırmanın amacı Cumhuriyet Öncesi dönemde gençliği çeşitli açılardan konu edinen süreli yayınları tespit etmektir. Bu amaç çerçevesinde tarama modeli kullanılarak Milli Kütüphane, TBMM kütüphanesi gibi Osmanlıca eserlere kaynaklık eden kurum ve kuruluşlarda araştırmalar yapılmıştır. Araştırma sonucunda Cumhuriyet öncesi dönem gençliği konu edinen dergileri tanıtıcı bilgiler verilmiştir. Bu dergiler ise Gençlik Âlemi (1913), Gençlik Duygusu (1911), Genç Türk (1910), Gençler Defteri (1914), Gülizar (1909), Genç Kalemler (1919), Genç Tabip (1911), Gençlik (1911), Genç Kimyager (1912), Gençler Derneği (1914), İdman (1914), Genç Kadın (1918),  İzdivaç (1918),  Genç Sanatkâr (1918), Genç Kalemler (1919), Genç Kadın (1919), Genç Yolcular (1919), Gençler Dünyası (1920), Gençler Derneği (1914), Genç Müslüman (tarihi yok) olarak belirlenmiştir. Günümüzde gelişmiş toplumlar arasında yer alabilmek, bilgi toplumunun niteliklerine sahip olabilmek için bilinçli, bilgili, kültürel değerleriyle donanmış gençliğe ihtiyacımızın olduğu gibi, cumhuriyet öncesi dönemde de bu nitelikte bir gençliğe ihtiyacımız olduğu düşüncesinin olduğu görülmüştür. Özellikle gençlik üzerine ve gençlerden beklenilen duygu, düşünce, tutum ve davranışların neler olmasının yanında, aile ve ebeveynlerin de gençlere karşı nasıl hareket etmeleri konusunda okul ve öğretmenin yanı sıra, dönemin gazete ve dergiler de bilgilendirme kaynağı olarak kullanılmıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için sadece aile, okul ve mahalleden alınan bilgi, kültür ve değerlerin yanında süreli yayınlardan da yararlanıldığı görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

Periodical Publications On The Time Youth Before The Republic
2018
Yazar:  
Özet:

The objective of this research to determine the periodical publications that are subject to various aspects of youth in the Pre-Republic period. Within the scope of this aim, some researches have been carried out using the institutions such as National Library, TBMM Library which are sources of Ottoman artifacts. As a result of the research, some information was given about magazines on the time youth before the Republic. These magazines are determined as Gençlik Âlemi (1913), Gençlik Duygusu (1914), Genç Türk(1910), Gençler Defteri (1914), Gülizar (1909), Genç Kalemler (1919), Genç Tabip (1911), Gençlik (1911), Genç Kimyager (1912), Gençler Derneği (1914), İdman (1914), Türk Çocuğu (1914), Genç Kadın (1918),  Genç Sanatkâr (1918), Genç Kalemler (1919), Genç Kadın (1919), Genç Yolcular (1919), Gençler Dünyası (1920), Genç Müslüman Today, as well as we need young people who are conscious, knowledgeable, and culturally valued, it is thought that we needed young people in these qualities in the pre-republican period to be among the developed societies and to have the qualities of this society. In addition to what is the emotions, thoughts, attitudes and behaviors that are particularly expected of young people, as well as the school and the teacher, newspapers and magazines in the period were used as information sources for their parents to act against the youth. In order to achieve this aim, it has been seen that not only the information, culture and values ​​taken from family, but also the school and the local area are utilized in the periodical publications.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.547
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini