Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 24
Teknoloji Kullanımına Yönelik Tutumların; Algılanan Yarar ve Kullanım Kolaylığı Unsurları Üzerindeki Fark ve Etkilerinin Ölçümü
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüz teknolojisinin hızlı gelişimi bireyler için bilgisayar ve internet kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan biri de eğitim alanıdır. Bu bağlamda yüksek eğitim veren kurumların başında gelen üniversitelerinde teknolojiye uyumu üniversitenin başarısı ile paraleldir. Bu araştırmanın amacı da Kafkas Üniversitesi çalışanlarının teknoloji kullanımına yönelik tutumlarının ölçülmesidir. Bu kapsamda 311 üniversite çalışanının görüşüne başvurulmuştur. Araştırma verileri kişisel bilgi formu yoluyla toplanmış ve elde edilen verilen SPSS 21 İstatistik Paket Programı ile analiz edilmiştir. Kişisel bilgi formu; demografik özelliklerle birlikte tutum, algılanan yarar ve kullanım kolaylığı ölçeklerine ait ifadelerden oluşmaktadır. Teknoloji Kabul Modeli kapsamında incelenen algılanan fayda ve kullanım kolaylığı unsurları özellikle çalışma içerisinde incelenmiştir. Buna göre üniversite çalışanlarının teknoloji kullanımına yönelik tutumları ile bilgisayar/internet teknolojilerine yönelik algılanan yarar ve kullanım kolaylığına ilişkin görüşleri arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca demografik özelliklere bakıldığında üniversite çalışanlarının cinsiyetine, aldıkları diplomaya, akademik derecesine ve çalışma statüsüne göre teknoloji kullanımına yönelik tutum puanları arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır. Ancak üniversite çalışanlarının yaşlarına, meslekteki kıdemine ve çalıştığı birime göre teknoloji kullanımına yönelik tutum puanları arasında anlamlı birer fark bulunmuştur. Bununla birlikte üniversite çalışanlarının yaşlarına, akademik derecesine, meslekteki kıdemine ve çalıştığı birime göre bilgisayar/internet teknolojilerine yönelik algılanan yarar ve kullanım kolaylığına ilişkin ölçek puanlarının arasında anlamlı birer fark bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Measurement of attitudes towards the use of technology; Differences and effects on the elements of detected benefits and ease of use
2020
Yazar:  
Özet:

The rapid development of today’s technology has made the use of computers and the internet compulsory for individuals. One of the areas where technology is widely used is the field of education. In this context, compliance with technology in the universities that come to the top of the higher education institutions is parallel to the success of the university. The aim of this study is to measure the attitudes of the staff of the University of Kafkas towards the use of technology. In this context, 311 university employees have been requested. The research data was collected through the personal information form and obtained through the SPSS 21 Statistical Package Program. The form of personal information consists of statements of attitude, perceptible utility, and easy-to-use scales, along with demographic characteristics. The perceptible benefits and easy-to-use elements studied in the framework of the Technology Acceptance Model have been studied in particular in the work. According to this, there has been a meaningful relationship between the attitudes of university employees towards the use of technology and their views on the perceptible benefit and ease of use of computer/internet technologies. In addition, in terms of demographic characteristics, there was no significant difference between the attitudes of university employees to the use of technology according to their gender, diploma, academic degree and work status. However, there was a significant difference between the age of the university staff, the age in the profession and the attitude points towards the use of technology depending on the unit in which they work. However, a significant difference has been found between the age, academic degree, career and scale scores in relation to computer/internet technologies perceived and easy to use, depending on the age, academic degree, career and the unit in which they work.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 916
Turkish Studies Social Sciences