Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 129
 İndirme 30
Örnek Olay Üzerinden Mantıksal ve Eleştirel Bakış Açısı
2021
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğru düşünmenin aracı olarak mantık, aynı zamanda tutarlı düşünme, sistemli düşünme ve eleştirel düşünmeyi de beraberinde getirmektedir. Mantık kural ve ilkelerine uygun düşünme türü olan mantıksal düşünme bu noktada ortaya çıkmaktadır. Mantıksal düşünme, çeşitli akıl yürütme ilke ve kuralları ile doğru kararlar vermede, bir problem ile karşılaşıldığında o probleme eleştirel ve akılcı yaklaşmada etkili olmaktadır. Bu nedenle de yapılan çalışma ile mantıksal muhakeme gücünü kullanılırken hangi yolların izlenmesi gerektiği ele alınmıştır. Bununla birlikte izlenen yolda eleştirel bakış açısının hangi noktada ortaya çıktığına da değinilmiştir. Böylece mantıksal akıl yürütmenin eleştirel bakış açısıyla değerlendirilmesini gösteren örnek olay ile ele alınması ile çalışmanın amacı ve önemi ortaya konulmaya çalışılmıştır. Çalışmada yöntem olarak nitel araştırma yöntemi olarak literatür taraması yapılmıştır. Veriler mantıksal ve eleştirel düşünme ile ilgili çeşitli makale ve kitaplardan yararlanılarak toplanmış ve yorumlama ile analiz edilmiştir. Çalışma soncunda örnek olay ve örneklerden hareketle mantıksal ve eleştirel düşünme için bir probleme karşı nasıl yaklaşılması gerektiğine değinilmiştir. Özellikle bir olayla karşı karşıya kalındığında artı ve eksi yanlarının hepsinin değerlendirilmesi, düşünmeden acele karar verilmemesi, alternatif yolların ve uzman desteğinin es geçilmemesi ve yeterli kanıt elde edilene kadar sonuç çıkarmamak gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Logical and Critical Perspective On Case Study
2021
Yazar:  
Özet:

Logic, as a tool for correct thinking, also brings along consistent thinking, systematic thinking, and critical thinking. Logical thinking, a type of thinking in accordance with logic rules and principles, emerges at this point. Logical thinking is effective in making correct decisions with various reasoning principles and rules, and in approaching a problem critically and rationally when it is encountered. For this reason, the methods to follow when using logical reasoning power are discussed with the study. However, it was also mentioned at what point the critical perspective emerged on the path followed. Thus, the aim and importance of the study was tried to be revealed by addressing the logical reasoning with a case study showing the evaluation of it from a critical perspective. As a method in the study, a literature review was made as a qualitative research method. The data were collected from various articles and books on logical and critical thinking and analyzed with interpretation. At the end of the study, it is mentioned how to approach a problem for logical and critical thinking based on case studies and examples. It was concluded that especially when faced with an incident, all of its pros and cons should be evaluated, not to make hasty decisions without thinking, alternative ways and expert support should not be omitted, and conclusions should not be drawn until sufficient evidence is obtained.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.599
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini