Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Besin Alerjisi Olan Çocukların Ebeveynlerinin İnternet ve Sosyal Medya Kullanım Özelliklerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Besin alerjisi her yaş grubundan insanın etkilendiği önemli bir sağlık problemidir. Araştırma besin alerjisi olan çocukların ebeveynlerinin internet ve sosyal medya kullanım özelliklerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Tanımlayıcı ve kesitsel tipteki araştırmanın örneklemini Facebook sosyal medya platformu üzerinden besin alerjili çocuk sahibi 104 ebeveyn oluşturmuştur. Araştırmanın verileri veri toplama formu kullanılarak toplanmıştır. Ebeveynler besin alerjisi ile ilgili en sık Facebook (%94.2) ve Instagram (%45.2) sosyal medya sitelerini kullanmaktadır. Ebeveynlerin %90.4’ü benzer durumları yaşayan kişilerden görüş alma, %63.5’i başka bir tedavi şekli olup olmadığını öğrenmek amacıyla, %35.6’sı ise sağlık çalışanlarından gerekli bilgi ve eğitimi alamaması nedeniyle internet/sosyal medya sitelerini kullanmakta ve bu sitelerden edinilen bilgiler hastaneye başvurmasını (%40.4) etkilemektedir.  Hastaneye başvurmadan önce %29.8’i edindiği fikirleri denemekte ve sağlık personelinden tedavinin bu yönde düzenlenmesini talep etmektedir.  Ebeveynlerin %73.1’i internetten/sosyal medyadan aldıkları tavsiyeleri faydalı bulmaktadır. Sağlık personelinden aldığı eğitim sonrasında sağlık personeline ulaşmanın zor olması (%61.5) ve eğitim sonrasında aklına gelen soruları soramama (%52.9) nedenleriyle sağlık personelinden aldığı eğitimleri mutlaka internetten araştırdığını (%78.8) belirtmişlerdir. Besin alerjisi gibi hastalıkların tedavi ve yönetimine ilişkin sürekli, ulaşılabilir danışma ve destek birimlerinin oluşturulması, sosyal medyada kullanılan sitelerde yer alan bilgilerin sağlık kuruluşları bağlantılarıyla paylaşılması ve sağlık çalışanlarının bu konuda farkındalıklarının arttırılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.542
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini