Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 3
Merkez Bankası Kredibilitesinin Enflasyon Oranı Üzerindeki Asimetrik Etkisi –türkiye Örneği–
2021
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Ekim 2010-Mart 2021 dönemi için TCMB’nin kredibilitesinin TÜFE enflasyon oranı üzerindeki kısa ve uzun dönem asimetrik etkileri Shin vd. (2014) tarafından geliştirilen NARDL yöntemi kullanılarak incelenmektedir. Çalışmada elde edilen ampirik bulgular şöyledir: (i) Uzun dönem katsayılarının negatif ve istatistiksel olarak anlamlı bulunması, merkez bankası kredibilitesinde meydana gelen artışların enflasyon oranını düşürdüğünü, merkez bankası kredibilitesindeki düşüşlerin ise enflasyon oranını yükselttiğini göstermektedir. (ii) Dinamik asimetrik çarpan bulgularına göre; kredibilite azaldığında, enflasyon oranı dördüncü ayda başlayıp altıncı ayın sonuna kadar istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde artmaktadır. (iii) Kredibilitedeki düşüş sonucunda enflasyon oranındaki artışın kredibilitedeki artış sonucunda enflasyon oranındaki düşüşten daha büyük olması, kredibilitenin bozulmasının TCMB’nin enflasyonu kontrol etme yeteneğini zayıflattığı şeklinde yorumlanabilir. (iv) Ayrıca döviz kurundaki ve petrol fiyatlarındaki değişimlerin enflasyon oranına geçiş etkisinin uzun dönemde devam ettiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Asymmetric Effect Of Central Bank Credibility On Inflation Rate: The Case Of Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

In this paper, for the period of October 2010-March 2021, it is investigated that short and long-term asymmetric effects of CBRT’s credibility on CPI inflation rate by using NARDL method developed by Shin et al. (2014). The empirical findings are as follows: (i) The fact that long-term coefficients are negative and statistically significant shows that increases in central bank credibility reduce the inflation rate, while decreases in central bank credibility increase the inflation rate. (ii) According to dynamic asymmetric multiplier findings, when credibility decreases, the inflation rate increases statistically significantly by starting in the fourth month until the end of the sixth month. (iii) The fact that the increase in the inflation rate as a result of the decrease in credibility is greater than the decrease in the inflation rate as a result of the increase in credibility can be interpreted as the CBRT’s ability to control of inflation weakens by the deterioration of credibility. (iv) In addition, it seems that the pass-through effect from the changes in the exchange rate and oil prices on the inflation rate continues at the long term.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 3.459
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini