Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 39
 İndirme 9
Doğu Toplumlarında ve Türkiye’de Birlikte Yaşama Arayışı: Çokkültürlülük Mü? Yoksa Yeni Bir Model Mi?
2013
Dergi:  
Akademik İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

The survival of differences together in a peaceful and calm environment is one of the most important problems in today’s world. “Multiculturalism” as a challenging model in the concept of living together protects its status quo in general agenda. However when the countries which carry out multiculturalism (starting with Canada) are considered, we can easily notice that these countries have quite different features than Eastern societies and our country’s conditions according to social, cultural, historical, geographical etc. conditions.In this context it can easily be seen that Turkey needs a new model. We witness that Turkey has launched long distance in being a “model country” when we consider the socio-cultural, politic and economic conditions. Moreover Turkey’s ascension policies towards different ethnicities and religious origins during last years are hopeful in the scope of taking long distnaces for being model country. In addition formation of “a new model” is a critical endaevour for protecting peace, justice and the unity of the country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik İncelemeler Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 3.300
Akademik İncelemeler Dergisi