Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 40
 İndirme 14
KÜRESEL KENTLER VE TÜRKİYE KENTLERİNİN KÜRESEL KENTLER ARASINDAKİ KONUMLARI
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme olgusu her geçen gün hızını daha da arttırmaktadır. Bu süreç içerisinde küreselleşmeyi üreten ve ona yön veren kentler de önemli ana aktörler olarak dikkat çekmektedirler. Ekonomi, sosyo-kültür ve siyaset gibi alanlarda dünyaya yön veren küresel kentler başta içinde bulundukları ülkeler olmak üzere, çevre bölgeler ve dünyanın geri kalanı için stratejik öneme sahiptirler. Dolayısıyla bilimsel ve profesyonel anlayışla bu kentlerin özelliklerini ve sırlamalarını tespit eden endeksler geliştirilmektedir. Bu endekslerde Türkiye’den de kentler yer almaktadır. Bu çalışma ile amaçlanan Türkiye kentlerinin küresel kentler arasındaki konumlarını tespit etmektir. Çalışma kapsamında tarama modelinin alt uygulaması olan genel tarama yöntemi kullanılmıştır ve küresel kentleri değerlendiren en nitelikli beş endekste Türkiye kentlerinin konumları araştırılmıştır. Yapılan araştırmada, küresel kent endekslerinde Türkiye’den sadece İstanbul ve Ankara’nın yer aldığı görülmüştür. Genel olarak sıralamalarda İstanbul’un konumu 23 ile 96 arasında, Ankara’nın konumu ise 75 ile 164 arasındadır. İstanbul, bu çalışma kapsamında incelenen 5 endekste de kendisine yer bulurken, Ankara ise 3 tanesinde yer alabilmiştir. •

Anahtar Kelimeler:

Locations between Global Cities and Turkish Cities
2019
Yazar:  
Özet:

Globalization is increasing its speed every day. In this process, the cities that produce globalization and direct it also attract attention as major actors. Global cities that are world-oriented in areas such as economics, socioculture and politics have a strategic importance for the surrounding regions and the rest of the world, including the countries in which they are located. Thus, with scientific and professional understanding, indicators that identify the characteristics and rankings of these cities are developed. There are also cities from Turkey. The aim of this study is to identify the locations of Turkish cities between global cities. In the framework of the study, the general scan method, which is the sub-application of the scan model, has been used and the locations of Turkish cities in the five most qualified indicators that assess global cities have been investigated. The study found that only Istanbul and Ankara from Turkey were included in the global city index. In general, Istanbul’s position is between 23 and 96, while Ankara’s position is between 75 and 164. Istanbul has found its place in the 5 index examined in this study, while Ankara has found its place in the 3 index. •

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.475
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi