Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 47
 İndirme 11
PARA ARZININ İÇSELLİĞİ HİPOTEZİ: TÜRKİYE İÇİN AMPİRİK BİR ANALİZ (2006-2018)
2019
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Para arzının içselliğinin tartışılması eskilere dayanan bir konu olmasına rağmen, bir teori olarak ele alınması Post Keynesyen İktisatçılar’a dayanmaktadır. Para arzının içselliği hipotezinde Post Keynesyen İktisatçılar, bir ekonomide kredi ile para arzı ve parasal taban arasında bir nedensellik ilişkisinin olduğunu ileri sürmektedirler. Bu çalışmada 2006-2018 dönemi aylık verileri kullanılarak Türkiye ekonomisi için para arzının içselliği hipotezi araştırılmaktadır. Analizde yöntem olarak Toda-Yamamoto nedensellik prosedürü ve Bootstrap Toda-Yamamoto nedensellik analizi prosedürü kullanılmaktadır. Ampirik bulgular, krediden para arzına, parasal tabana ve para çarpanına doğru bir nedensellik ilişkisi olduğunu göstermektedir. Ayrıca para arzından krediye doğru da bir nedensellik ilişkisi söz konusudur. Bu durumda, kredi ile para çarpanı arasındaki çift yönlü nedensellik ilişkisi, para arzının içselliği ile ilgili likidite tercihi görüşünü desteklemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Internal Hypothesis of the Money Treasury: An Ampyric Analysis for Turkey (2006-2018)
2019
Yazar:  
Özet:

Although the discussion of the intrinsicity of the money supply is a topic based on the ancient, it is considered as a theory based on Post Keynesian economists. Post Keynesian economists argue that in an economy there is a causal relationship between credit and money supply and the monetary base. In this study, the internality of the money supply for the Turkish economy is investigated using monthly data for the period 2006-2018. The method of analysis is the Toda-Yamamoto causality procedure and the Bootstrap Toda-Yamamoto causality analysis procedure. The empirical findings show that there is a causal relationship from the loan to the money supply, the monetary base and the money cracker. There is also a reasonable relationship between the money supply and the loan. In this case, the bilateral causality relationship between the credit and the money-toucher supports the likvidity preference view on the intrinsicity of the money supply.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 918
Atıf : 5.199
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi