Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 4
Türkiye'de Asgari Ücretle İlgili Sorunlar (2007)
2007
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

1936'da ilk iş yasamızda yer alan, 1951'den itibaren de uygulanan yasal asgari ücret, Türk endüstri ilişkilerinin her zaman için önemli ve sorunlu bir alanı olmuştur.İşverenler asgari ücretin çok yüksek olduğu, işgücü maliyetlerini artırdığı ve rekabet güçlerini düşürdüğü yolunda sık sık eleştirilerde bulunmaktadır. Bunun tam tersine işçi temsilcileri ise asgari ücretin, yoksullukla ve az gelirlilerin diğer sosyal sorunlarıyla asla mücadele edemeyecek düzeyde ve aşırı düşük olduğu yönündeki düşüncelerini ispatlayacak istatistiksel kanıtlar sunmaktadır.Yüksek işsizlik oranı, kayıt dışı ekonominin gittikçe büyümesi ve asgari ücretin vergilendirilmesinden dolayı asgari ücret yüksek sayıdaki az gelirli nüfus için çözüm olmaktan oldukça uzaktır.Asgari ücretten alınan verginin kısmen düşürülmesi veya farklı bölgeler için farklı asgari ücret seviyesi belirlenmesi gibi teknik öneriler bu toplumsal sorunu çözmede başarılı çözüm yolları olamaz. Yasal asgari ücret sorunuyla ilgili uzun süredir devam eden tartışmaları çözmek için, yöneticilerin ilk olarak asgari ücretle çok ilgili gözükmeyen ama sorunun esas belirleyicileri olan yüksek işsizlik oranları ve kayıt dışı ekonominin giderek büyümesi gibi Türk ekonomisinin diğer temel sorunlarına odaklanmaları gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 767
Atıf : 4.019
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini