Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 41
 Görüntüleme 70
 İndirme 20
Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitime Yönelik Sınıf Öğretmenlerinin Görüşlerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Coronavirüs (Covid-19) pandemisi 2019’un sonlarında Çin’de ortaya çıkarak, tüm dünyayı olumsuz yönde etkilemiştir. Başta sağlık sisteminde etkilerini görmeye başladığımız pandemi, eğitim de dâhil olmak üzere pek çok alanda ciddi etkilere neden olmuştur. Uzun bir süre eğitim yüz yüze olarak gerçekleştirilememiş, geleneksel eğitim süreci; EBA, Zoom, whatsapp gibi uzaktan eğitim araçlarıyla yürütülmüştür. Kısa bir süre hibrit eğitim sürdürülmeye çalışılmış fakat salgının seyrinin tekrar yükselmesine bağlı olarak yeniden uzaktan eğitim kararı verilmiştir. Ülke çapında uygulanan uzaktan eğitimin, olumlu ve olumsuz önemli durumları ortaya çıkaracağı düşünülmektedir. Bu araştırmada pandemi sürecine bağlı olarak gerçekleştirilen uzaktan eğitim sürecinin, sınıf öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda incelenmesi amaçlanmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışmasına göre yürütülen bu araştırmanın çalışma grubunu Karaman ili merkez ilçesinde görev yapmakta olan sınıf öğretmenlerinden, kolay ulaşılabilirlik durum örneklemesi yöntemine göre seçilen 24 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada veriler araştırmacılar tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığı ile elde edilmiştir. Araştırmada sınıf öğretmenleri ile görüşme yapabilmek için Valilik Makamının 25/02/2021 tarihli ve 21245117 sayılı oluru alınmıştır. Toplanan veriler içerik analizi ile analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda; fiziksel altyapı, veli, öğretmen, öğrenci, uygulama uygulanan öğretim yöntem ve teknikleri ve EBA olmak üzere yedi adet tema ve bunlara bağlı alt temalar belirlenmiştir. Araştırmada ulaşılan sonuçlara dayanılarak, uzaktan eğitim sürecine yönelik olarak çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Pandemi Surecinde Uzaktan Egitime Yonelik Sinif Ogretmenlerinin Goruslerinin İncelenmesi
2021
Yazar:  
Özet:

The coronavirus (Covid-19) pandemic occurring in China at the end of 2019, has affected the entire world in a negative direction. The pandemic, which we started to see its effects on the health system, has caused serious effects in many areas, including education. For a long time the training is not carried out face-to-face, the traditional training process is carried out with remote learning tools such as EBA, Zoom, whatsapp. For a short period of time, hybrid training was tried to continue but the decision was made to re-training from a distance due to the re-rise of the path of the epidemic. It is believed that remote education applied across the country will reveal significant positive and negative situations. This study aims to study the distance learning process carried out in connection with the pandemic process, according to the opinion of classmates. The work group of this research, conducted according to the status study of the quality research methods, constitutes 24 class teachers chosen according to the easy-to-accessed status sample method from class teachers who are working in Karaman or the central district of Karaman. In the study, the data was obtained through a semi-configured interview form prepared by the researchers. In the study, the case of the Government Office dated 25/02/2021 and number 21245117 was taken to be able to intervene with class teachers. The data collected was analyzed by content analysis. The results of the analyses were identified; physical infrastructure, tutor, teacher, student, the teaching methods and techniques applied and seven themes and related sub-themes, including the EBA. Based on the results achieved in the study, various recommendations were made for the distance learning process.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.090
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini