Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
BARLA VE KARAKUŞ DAĞLARI BATI UZANTILARININ JEOMORFOLOJİSİ
1998
Dergi:  
lnternational Journal of Geography and Geography Education
Yazar:  
Özet:

Neojen ve Kuaterner boyunca tektonik aktivitenin yoğun biçimde izlendiği Güneybatı Anadolu, son derece arızalı bir topografyaya sahiptir. Bu arızalı yapının en iyi gözlemlendiği yerlerden birisi de, literatürde "İsparta Büklümü" veya "İsparta Dirseği" denen tektonik birimin oluşturduğu Göller Yöresinin kuzey kesimleridir. Barla ve Karakuş Dağları batı uzantıları belirtilen tektonik birimin kuzeybatısında yer alır. Bu dağ sıraları batıda Dombayova grabeni ile kesintiye uğrarlar. Kuzey-güney yönde uzanan bu çöküntü hendeği doğusunda topografya, farklı yönlerde gelişen faylanmalarla son derece parçalı bir görünüm ortaya koyar. Blok-faylanma tarzında gelişen genç tektonik hareketlerle çöken kısımlarda Dombayova, Akyolaltı, Çağıldibi, Büyüksancar, Küçüksancar ve Ortabatak mevkii gibi birikim sahaları meydana gelmiş, yükselen bloklar üzerinde de aşınım faaliyetleri hızlanmıştır. Tekketepe, Karlıkkayası,Kürttepe gibi yüksek dağlık alanlarda nivo-karstik şekiller yanında, neo-tektonik hareketlerle bozulan eski akarsu şebekesine ait vadi parçaları tabanlarında karstik oluşumlar meydana gelmişlerdir. İncelemeye çalıştığımız Karakuşdağları batı uzantılarında tektonik ve karstik şekillenme dikkati çeker. Buna karşılık Barla Dağı batısında litolojik farklılığa bağlı olarak flişler üzerinde flüviyal şekillenme etkili olmuştur. Bölge ve yakın çevresinde meydana gelen depremlerin gösterdiği gibi tektonik aktivite halen devamlılık arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










lnternational Journal of Geography and Geography Education

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 1.305
lnternational Journal of Geography and Geography Education